• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

22.05.2024

20:41

Nole se častio za 37. rođendan! Srbin preokretom do četvrtfinala Ženeve

EPA Images

Tenis

Nole se častio za 37. rođendan! Srbin preokretom do četvrtfinala Ženeve

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Ženevi.

Prvi reket sveta je u drugom kolu bio bolji od Nemca Janika Hanfmana sa 6:3, 6:3 posle sat i deset minuta igre. Đoković je tako na najbolji način proslavio svoj 37. rođendan.

Bio je ovo prvi međusobni duel Srbina i 32-godišnjeg Nemca, a na kraju uspešniji je bio Nole, koga ni pljusak u Ženevi, zbog čega je meč bio prekinut na više od sat vremena, nisu zaustavili na putu do trijumfa.

Foto: Tanjug/AP

 

Đoković, kome je ovo prvi meč posle eliminacije u Rimu, dobro je otvorio je duel na ženevskoj šljaci. Nije se dao ni 85. igrač sveta, pa su u uvodni gemovi protekli u sigurnoj igri i gotovo bez izgubljenih poena na servis dvojice tenisera. Ipak, bilo je pitanje trenutka kada će Đoković dati gas i napasti rivala što se i desilo u šestom gemu. Osetio je srpski as da je Hanfman nesiguran na svom servisu, pa je iskoristio drugi brejk loptu i poveo sa 4:2.

Foto: EPA Images

 

Imao je Nemac već u narednom gemu šansu da uzvrati istom merom, ali je naš as uspeo da spasi dve brejk lopte i stigne do 5:2. Međutim, nije se predavao Nemac, koji je nastavio da pruža veliki otpor. Usledio je maratonski gem u kome je Novak imao meč loptu, ali je potom i rival imao tri brejk šanse, ali je onda usledila kiša i prekinula borbu pri rezulatu 40:30 u devetom gemu. 

Foto: EPA Images

 

Posle sat vremena pauze teniseri su se vratili na teren, a Srbin je odmah osvojio potreban poen i poveo sa 1:0 u setovima. Delovalo je u tim trenucima da je odmor više prijao Đokoviću, ali je usledio neočekivan preokret. Hanfman je zaigrao kao u transu, pogađao je gotovo sve, a naruku mu je išla i bezvoljnost u Novakoj igri. Činilo se u tim trenucima da prvi igrač sveta nema snage  da se kreće, udarao se po nogama, dok je rival za to vreme stigao do brejka i vođstva od 3:0. 

Foto: EPA Images

 

I kada su i navijači u Ženevi, pa i Hanfman mislili da je Đoković pustio set niz vodu, usledio je maestralan odgovor najtrofejnijeg grend slem šampiona. Razgoropadio se tada Nole, namestio je ruku i počeo da rešeta rivala, koji nije znao šta ga je snašlo, pa je naš as osvojio šest vezanih gemova za potpuni preokret i plasman u četvrtfinale Ženeve.

U borbi za polufinale Đoković će igrati sa pobednikom meča u kom se sastaju Denis Šapovalov i Talon Grikspor, a taj meč na programu je već sutra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20