• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

21.05.2024

15:00

Nole, osveti se kladionicama! Izašle kvote pred Rolan Garos

EPAIMAGES

Tenis

Nole, osveti se kladionicama! Izašle kvote pred Rolan Garos

Podeli vest

Rolan Garos počinje za pet dana (od 26.maja do 9.juna), a kako trenutno stvari stoje Novak Đoković jeste prvi nosilac, ali ne i favoriti u kladionicima.

Bukmejeri više veruju u Karlosa Alkaraza, drugi favorit je prvi teniser sveta, dok su među prvih pet još Janik Siner, Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas. 

Kladionice su dale poverenje Špancu uprkos njegovoj povredi podlaktice. Kvota na Alkaraza je 3,75. Ove sezone ima skor 5-3 na šljaci, stigao je do četvrtfinala Madrida, dok se povukao sa Monte Karla i Rima. Prošle sezone je poražen u polufinalu grend slema u Parizu od Novaka nakon četiri seta. Tada su mu svi predviđali osvajanje titule, ali mu je naš teniser u borbi za finale očitao lekciju. Svi su očekivali spektakl, ali je Nole samleo Španca koji fizički nije mogao da mu parira, priznao je da je osećao grčeve u celom telu, nogama, rukama... Tada je kvota na Alkaraza bila 1,52, a na Srbina 2,90, pa ne bi bio prvi put da bukmejkeri omanu.

Foto: tanjug/ap

karlos Alkaraz

 

Kvota na srpskog tenisera da će odbraniti trofej je četiri. Ali, prvi teniser sveta nije na nivou na kom svi očekuju. Nije bio ni prošle godine, pa je briljirao u Parizu. Ove godine je odigrao samo šest mečeva na šljaci, pa će zbog toga nedelju dana pred Pariza igrati u Ženevi, kako bi se što bolje pripremio.Vlasnik 24 grend slema nedavno je poručio da stiže u Pariz po novi, mada su mnogi zabrinuti posle šokantnog poraza u trećem kolu Rima od Alehandra Tabila. 

Janik Siner, šampion Austalijan opena, prvog slema u sezoni, igraće u Parizu. Muči ga problem s kukom pa su mu doktori savetovali da bude oprezan kako ne bi rizikovao ozbiljniju povredu. Kvota na Italijana je čak šest, a njegov skor od starta sezone je 28-2, uz tri osvojena trofeja.

Foto: profimedia

Janik Siner

 

Aleksandar Zverev, koji je nedavno trijumfovao na masters u Rimu, je četvrti favorit sa kvotom 8,5, dok je na šampiona Monte Karla Stefanisa Cicipasa 10, a 13 na Kaspera Ruda, koji je prošle godine poražen od Novaka Đokovića.

Kvota na "kralja šljake" Rafaela Nadal koji je došao u Pariz po 15. trofej je čak 17, ne čudi s obzirom na to da prošle godine nije igrao zbog povrede, dok mu povratak na teren ne protiče baš kako je planirao, nedavno ga je u drugom kolu Rima pobedio Hubert Hurkač. Ovo bi takođe mogao da bude Nadalov poslednji Rolan Garos, pošto je najavio kraj karijere na kraju sezone.  Da će Danil Medvedev trijumfovati kvota je 29, potom sledi Holger Rune sa kvotom 34, koliko je i na Andreja Rubljova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20