• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.05.2024

06:20

Na današnji dan: Bezobrazna madridska publika i Dimitrov zaustavili Noleta (VIDEO)

profimedia

Tenis

Na današnji dan: Bezobrazna madridska publika i Dimitrov zaustavili Noleta (VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na današnji dan 2013. godine doživeo je eliminaciju na mastersu u Madridu.

Đoković je tada u drugom kolu turnira u španskoj prestonici izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova sa 2.1 u setovima (7:6, 6:7, 6:3). Meč koji je "magičnoj" kutiji" trajao čak tri sata i pet minuta, protekao je u neverovatnoj borbi dva igrača, usponima i padovima u igri, povredama obojice tenisera, ali i bezobraznom ponašanju publike u Madridu, koja je neshvatljivo bila neprijateljski nastrojena protiv Novaka. 

Foto: profimedia

 

Navijači su očigledno bili na strani 28. igrača sveta, zviždali su srpskom asu uprkos zahtevima sudije za tišinu, svaku grešku i promašaj nagrađivali su ovacijama. Sve je kulminiralo kada je Đoković u drugom setu prilikom jednog poena iskrenuo zglob, zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut. Navijači su taj njegov potez ispratili zvižducima, zbog čega ni naš as nije više mogao da trpi i doslovno je "eksplodirao" i odgovorio nizom psovki. Ipak, na kraju u takvoj atmosferi bolje se snašao 21-godišnji Dimitrov i stigao do najveće pobede u karijeri.

Što se tiče samog meča, počeo je izjednačeno i bez brejkova u prvih 10 gemova. Prvi je poklekao Novak, koji je dozvolio Bugarinu da mu oduzme servis i povede sa 6:5. Ipak, nije naš as tako lako prepustio rivalu vođstvo, pa je već u sledećem uzvratio istom merom i odveo set u taj-brejk. Đoković je konstantno držao vođstvo i čak imao dve set lopte, ali je dozvolio Dimitrovu da naniže četiri poena i posle više od sat vremena igre osvoji prvi set. 

Foto: profimedia

 

I u drugom setu četiri godine mlađi protivnik je bio taj koji je prvi stigao do brejk prednosti i poveo sa 4:2. U tim trenucima Nole je povredio desni zglob, ali je odbio da preda meč, pa je posle ukazane lekarske pomoći i sukoba sa publikom, vratio na teren i odgovorio kako najbolje zna.

Vratio se rezultatski u igru, pa je usledio novi taj-brejk. Đoković je ekspresno poveo sa 5:2, ali je Dimitrov koji se u tim trenucima suočava sa grčevima, uspeo da izjednači na 5:5. Usledila je igra živaca, u kojoj je Novak uz dosta sreće bio bolji i stigao do 1:1 u setovima. 

Foto: profimedia

 

Odluka je tako pala u odlučujućem, trećem setu. Očekivalo se da je momentum u tim trenucima na strani srpskog asa, ali je mladi Dimitrov uspeo da prebrodi krizu sa grčevima i da već na startu napravi brejk, koji je ispostavilo se bio ključni.  

Đoković u nastavku nije imao odgovor, otežano se i kretao, pa je Bugarin napravio još jedan brejk i stigao do tada, najveće pobede u svojoj karijeri, a ujedno i osmine finala mastersa u Madridu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12