• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

22.04.2024

06:45

Na današnji dan: Poraz koji je Noleta jako zaboleo!

profimedia

Tenis

Na današnji dan: Poraz koji je Noleta jako zaboleo!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković na današnji dan pre 12 godina izgubio je u finalu Monte Karla od Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:1.

Nole je u tom momentu bio kao i danas prvi teniser sveta, a do finala nije imao mnogo problema. Igrao je veoma dobro naš as, sve želji da prvi put u karijeri podigne pehar u Kneževini.

Padali su redom: Andreas Sepi, Alkesandar Dolgopolov,  Robin Hase i Tomas Berdih, a onda je došao na red duel s "kraljem šljake" Rafaelom Nadalom.

Foto: EPA/STEPHANE REIX

Novak Đoković

 

Nadal je sedam godina uzastopno osvajao ovaj turnir, tako da je bio apsolutni favorit protiv našeg asa.

Ušao silovito u meč Nadal, briljirao je na terenu, u  prvom setu mu je Srbin nekako i parirao, ipak nije uspeo da zaustavi rivala koji je do prednosti došao sa 6:3.

U drugom je Rafa krenuo još jače, prepustio je našem teniseru samo jedan gem, tako da je sa lakoćom ponovo stigao do pehara.

Morao je Novak da se pomiri sa činjenicom da u tom moment nije mogao da pruži adekvatan otpor rivalu.

Ipak, uspeo je da mu se osveti već naredne godine kada je porazio Nadala u finalu ovog takmičenja rezultatom 6:2, 7:6.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kaja

pre 1 mesec

Kako bi ovakvi,kao Đilasovci,vodili Srbiju!?Katastrofa!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54