• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

18:27

Legendarni Španac otpisao Novaka: Alkaraz će osvajati grend slemove i masterse!

Tanjug/AP

Tenis

Legendarni Španac otpisao Novaka: Alkaraz će osvajati grend slemove i masterse!

Podeli vest

Mora da se opusti oko broja jedan, već je bio prvi i dokazao da može, smatra Koreča.

Pokazao je Karlos Alkaraz na početku svoje karijere raskošan talenat i mnogi su se ponadali da će uspeti da prekine domonaciju Novaka Đokovića. Ipak, to se u sezoni za nama nije dogodilo budući da je srpski teniser osvojio tri grend slem titule, a da je jedino Vimbldon pripao talentovanom Špancu. 

Izgovori su odmah počeli, najviše vezani za godine Karlosa Alkaraza i gotovo većina još uvek veruje da će u narednoj sezoni Španac biti daleko dominantniji. Takav stav ima i Aleks Koreča. 

- Mislim da Karlos mora da se opusti oko broja jedan. Već je bio prvi, dokazao je sebi da može da bude u vrhu liste, sada treba da sačekamo taj trenutak. Morate da osvajate bodove, mečeve, titule... I malo po malo videćete za šta ste sposobni. Ne bi trebalo da bude opsednut time. Može da vas natera da igrate turnire na kojima inače ne biste igrali. Već je bio broj jedan... Kakva je razlika da li je 20 ili 33 nedelje. To će izaći prirodno. Broj jedan će doći kao posledica rezultata. Stvara se dodatna tenzija za koju mislim da nije vredna toga - rekao je Koreča, a potom dodao. 

Foto: EPAIMAGES

 

- Za Alkarasa je sve motivacija. Kada vidi da mu rivali napreduju, shvata da mora i on da nastavi sa napretkom. Svestan je šta mora da ugradi u svoju igru, nešto drugačije, možda shvata značaj servisa. Pre nekoliko meseci Alkaras je delovao jedini koji može da pobedi Đokovića. Siner će biti tu, Rune takođe, a sigurno će se pojaviti i drugi koji će moći da se takmiče za najvažnije trofeje. 

Smatra Aleks Koreča da će Rolan Garos biti glavni cilj Karlosa Alkaraza za narednu sezonu. 

- Osvajanje Grend slema – dobra je sezona. Mislim da će ove godine Rolan Garos biti veoma bitan cilj za njega, posle onog što se desilo prošle sezone. Biće drugačiji, manje će strepeti. Na Grend slemu uslovi se stalno menjaju. Pariz će biti veoma važan. Odavno sam to rekao: mislim da će Alkaras osvojiti sve Grend slemove, na svim podlogama, čak i masterse. Osvojiće sve moguće titule. Po ambiciji, načinu igre, karakteru, Alkaras je predodređen da bude jedan od posebnih - podvukao je Španac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija