• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2023

09:00

"Samoubistvo" Alkaraza! Ovo se desi kada vam je Đoković uvek u glavi!

EPA Images

Tenis

"Samoubistvo" Alkaraza! Ovo se desi kada vam je Đoković uvek u glavi!

Podeli vest

Priznao je nedavno Karlos Alkaraz da čak i na treningu misli na Novaka Đokovića, jer mu je cilj godinu da završi na prvom mestu, a to ga je skupo koštalo, pošto se najverovatnije do kraja 2023. neće vratiti na tron!

Posle Ju-Es opena Španac je bio u sjajnoj poziciji da nadmaši Novaka Đokovića, ali je nizao kiks za kiksom i uprskao skoro sve šanse, sada malo toga od njega zavisi. Očigledno psihički nije spreman za trku za najboljih teniserom ikaka. Totalno je podbacio na "kineskoj turneji".  U Pekingu ga je izbacio Janik Siner u polufinalu, a u Šangaju je bolji od njega bio Grigor Dimitrov u osmini finala. Potom je zbog povrede propustio Bazel, a sada je doživeo debakl na mastersu u Parizu, poraz od kvalifikanta Romana Safijulina.

- Đoković je u mojoj glavi na skoro svakom treningu, to je istina. Treniram svakog dana sa jednim ciljem, a to je da pokušam da završim godinu kao broj jedan, tako da je Đoković skoro uvek u mojoj glavi. Moram da treniram što bolje, da idem sto odsto na svaku loptu, ako želim da ga sustignem - priznao je nedavno Alkaraz.

 

Foto: EPA

 

 

Opsesivna želja da nadmaši Novaka do kraja godine, definitivno je saplela Karlosa, pa Srbin ima valiku šansu da ostane na tronu i dođe do željene brojke od 400 nedelja na prvoj poziciji na ATP listi. U Parizu brani 600 bodova, s obzirom na to da je prošle godine izgubio borbu za trofej od Holgera Runea, dok je Završni masters okončao sa svim pobedama i uzeo maksimalnih 1.500 bodova. Karlos Alkaras je u Parizu ostao bez 180 bodova, pošto je prošle sezone stigao do četvrtfinalu.

Foto: AP/Photo

 

 

 

Trenutno, kada se oduzmu poeni od prošle godine na završnom mastersu i na mastersu u Parizu, a koji će biti oduzeti u ponedeljak, Novak ima 8.955 bodova, a Karlos Alkaraz 8.455. Čak i da Tomas Ečeveri iznenadi Novaka Đokovića i prvom meču na mastersu u Parizu srpski teniser će ostati prvi još dve nedelje, pa ima osigurano 399 nedelja na vrhu svetskog tenisa. S druge strane, eventualni trijumf u Parizu bi mu doneo 40. masters u karijeri, ali i 9.945 poena, pa bi pred Završni masters u sezoni imao 1.490 bodova više u odnosu na Alkaraza. U tom slučaju bi ga samo jedna pobeda, ona u Torinu vredi 200 bodova, ili jedan Alkarazov poraz, dovela do prvog mesta na ATP listi do kraja godine. Sudeći po onome što smo gledali ove sezone, to za Đokovića neće biti problem. Takođe, postao bi prvi teniser u istoriji koji je proveo više od 400 nedelja na vrhu ATP liste.

Znamo da našem teniseru prioritet nije prvo mesto, ali ima sve u svojim rukama. Može rekordni osmi put da postane prvi teniser na svetu na kraju takmičarske godine! Sada sa sedam godina na vrhu je rekorder ispred Pita Samprasa sa šest, kao i Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Džimija Konorsa sa pet.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija