• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2023

16:17

Treća sreća? Vondorušova počistila Svitolinu za finale Vimbldona

Tanjug/AP

Tenis

Treća sreća? Vondorušova počistila Svitolinu za finale Vimbldona

Podeli vest

Češka teniserka Marketa Vondorušova plasirala se u finale Vimbldona.

Poslednjih godina često smo bili svedoci u kojima totalni autsajderi dolaze do titula na grend slemovima, makar u ženskoj konkurenciji. Čini se da bi nešto slično moglo da se desi i na ovogodišnjem Vimbldonu, a samo jedna pobeda Marketu Vondorušovu deli od trofeja u Londonu pošto se danas plasirala u veliko finale. 

Češka teniserka tokom prethodne dve nedelje igrala je sjajno, ali je utisak da je najbolju partiju pružila upravo danas protiv Eline Svitoline. Samo 75 minuta bilo joj je potrebno da savlada Ukrajinku sa 2:0 (6:3, 6:3) i zakaže svoje drugo grend slem finale. 

Istini za volju, nije danas Vondorušova imala dostojnu protivnicu. Elina Svitolina je na putu ka polufinalu posle drame pobeđivala Viktoriju Azarenku i Igu Švjontek, ali danas nije pružila ni trećinu prethodnih izdanja. Grešila je Ukrajinka, bila pod tenzijom i tremom, a sve je rezultiralo ubedljivim porazom. 

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane, Vondorušova je postala druga najslabije rangirana teniserka koja će igrati finale grend slema. Čehinja je trenutno 42. na svetu, a ovo će joj biti treće veliko finale pošto je 2019. godine izgubila u finalu Rolan Garosa, a onda i 2021. na Olimpijskim igrama. 

Da li će biti "treća sreća" videćemo već u subotu, a rival će biti bolji iz duela Ons Žaber i Arina Sabalenka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31