• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.05.2024

17:01

KRAJ: Partizan izvukao remi za kraj sezone! Radnički prokockao dva gola viška

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Partizan izvukao remi za kraj sezone! Radnički prokockao dva gola viška

Podeli vest

Izabranici Alberta Nađa završili su sezonu remijem protiv Radničkog iz Kragujevca 2:2 (0:2) u poslednjem 37. kolu Superlige Srbije. Crno-beli su gubili 0:2, ali su na kraju uspeli da išćupaju bod i završe takmičenje na drugom mestu.

 

S obzirom da su crno-beli obezbedili drugu poziciju na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ova utakmica za njih neće imati takmičarski značaj.

S druge strane, ekipa Feđe Dudića stiže u Humsku izuzetno motivisana, želi da se izbori za četvrto mesto, što bi im na leto donelo borbu za Ligu Evrope.

PARTIZAN - RADNIČKI (K) 2:2 (0:1)

Beograd

Stadion u Humskoj

Kapacitet: 32.710

Sudija: Stefan Jeknić (Subotica)

Strelci: Nikolić 75, Trifunović 82. (Partizan) - Vidosavljević 4, Aleksić 71. (Radnički) 

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Filipović, Saničanin, Antić - Ovusu, Natho - Goh (Janković od 10. minuta), Severina, Baždar - Nikolić.

Trener: Albert Nađ

RADNIČKI (K): Leković – Ćosić, Mitrović, Šerbečić, Pecelj – Aleksić, Ristić – Glušćević, Vidosavljević, Bevis – Ivelja.

Trener: Feđa Dudić

UŽIVO

DRUGO POLUVREME:

95. minut - Kraj u Humskoj. Partizan je tako remijem završio sezonu. 

90. minut - Jovanović spasava Partizan! Aleksić je pokušao glavom, ali je golman crno-belih bacio poput hobotnice i odbranio. Igraće se još pet minuta u Humskoj. 

88. minut - Mnogo sreća imao je Partizan. Vezista Radničkog Miloš Ristić tukao je sa nekih 18 metara, ali je lopta proletela pored stative Partizanovog gola. 

86. minut - Izmena u crno-belima. Živković je zamenio Jankovića.

85. minut - Šta je sada propustio Natho, mogao je da preokrene meč! Istrčao je Izraelac kontru, ispred sebe je imao samo golmana Radničkog, koga je pokušao da lobuje iz trka, ali je to loše učinio. 

82. minut GOLLL! Partizan stiže do izjednačenja. Strelac je Nemanja Trifunović, pogađa u rašlje sa par metara! Natho je kreirao akciju, kombinovao je sa mladim napadačem, koji posle odličnog prijema zakucava loptu iza leđa Lekovića.

75. minut - GOL PARTIZANA! Crno-beli smanjuju prednost, gol postiže Nemanja Nikolić. Odličan prodor Jankovića, koji je na vreme uposlio Nikolića, a ovaj poslao loptu u gornji levi ugao gola Radničkog.  

71. minut - DRUGI GOL RADNIČKOG! Kažnjavaju gosti Partizan za promašaje. Milan Aleksić pogađa za 2:0! Mladi 18-godišnji vezista Radničkog lako je prošao pored Bojana Kovačevića na nekih 30 metara, potom je istrčao napred, a onda sa ivice šesnaesterca šutirao po zemlji i prevario Jovanovića.

68. minut - KAKAV PROMAŠAJ PARTIZANA! Stopostotnu šansu imali su crno-beli, Natho je proigrao Severinu, koji je bio sam na drugoj stativi u petercu, ali je šutirao slabo i Leković je odbranio. 

66. minut - Nastavlja Radnički sa ofanzivom, šutirao je Aleksić, posle kornera, ali je lopta završila tik preko prečke. 

63. minut - Duva u odbrani Partizana. Neverovatno sa kojom lakoćom Kragujevčani stvaraju šanse. Šansu je imao Ivelja, lako je prošao pored Kovačevića na boku, a onda šutirao u bliži ugao, ali je Jovanović još jednom bio dobro postavljen. Kovačević dobija žuti karton zbog prekršaja nad Bevisom. 

62. minut - Nikola Antić dobija žuti karton. Prva javna opomena na meču. 

56. minut - Nastavljaju da se nižu šanse u Humskoj na obe strane. Sada je u prilici ponovo bio Vidosavljević, ali i ovog puta brani golman Partizana. Utakmicu u Humskoj sa tribina prati i doskorašnji trener crno-belih Igor Duljaj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

54. minut - Poništen gol Partizana! Nađovi izabranici su bili u kontri, Baždar je centrisao ka Nikoliću, koji je bio sam pred Lekovićem i uspeo da ubaci loptu u gol, ali je on poništen jer je bio u ofsajdu. 

51. minut - Kakva šansa za Radnički! Malo je nedostajalo da gosti dupliraju prednost, oprobao je šut sa distence Aleksić, ali je maestralni Jovanović ponovo bio na visini zadatka i još jednom spasao Partizan. 

49. minut - Odmah je pokušao da odgovori Radnički i to preko Visosaljevića. Strelac prvog gola pokušao je da gađa bliži ugao, ali je samo pogodio spoljni deo mreže. 

47. minut - Partizan odmah zapretio! Sjajan prodor Jankovića po levoj strani, uputio je centaršut u peterac, ali je Nikolić zakasnio, pa je propao napad domaćih. 

46. minut - Počelo je drugih 45 minuta u Humskoj. Trener Albert Nađ odlučio se za promenu i šansu je dobio Bojan Kovačević umesto Aleksandra Filipovića. S druge strane, trener Dudić odlučio je da za sada ništa ne menja. 

PRVO POLUVREME: 

45+1 minut - Kraj prvog poluvremena u Humskoj. Radnički odlazi na pauzu sa golom prednosti.

44. minut - Prvo poluvreme produženo je za još dva minuta.

43. minut - Ogromnu šansu propustio je Partizan za izjednačenje! U prilici je bio Janković, koji je bio sam pred golmanom Lekovićem, ali umesto da šutira, on je odlučio da centrira na drugu stativu gde nije bilo nikog od njegovih saigrača. Otišla je šansa u nepovrat. 

40. minut - Kratak prekid u Humskoj. Golman Radničkog Stojanu Lekiću ukazuje se lekarska pomoć, koji je dobio udarac u glavu pošto je fudbaler Partizana Aleksandra Filipovića slučajno naleteo na njega. Čuvar mreže Kragujevčana posle ukazane pomoći uspeo je da nastavi meč.

36. minut - Mirno je u Humskoj u ovim trenucima, igra se na sredini terena.  

Foto: Starsportphoto

 

30. minut - Konačno dobra akcija izabranika Alberta Nađa. Ovusu je uzeo loptu na svojoj polovini terena i proigrao Baždara, koji je potom uposlio Aleksu Jankovića, a ovaj driblingom izbacio svog čuvara i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Leković bio na pravom mestu i skrenuo loptu u korner. Najbolja šansa za Partizan u dosadašnjem delu meča.

28. minut - Totalna ofanziva Radničkog. Ponovo je maestralno reagovao Jovanović i sprečio siguran pogodak gostiju, ovog puta zicer je imao Bevis.

26. minut - UMALO NOVI GOL RADNIČKOG! U prilici je bio Aleksić, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Jovanović sjajnom paradio odbranio svoj gol. 

24. minut - Šansu je imao Ovusu. Oduzeo je gostima loptu na polovini terena i krenuo napred, a onda je šutirao, ali je lopta završila pored gola. 

20. minut - Kocka se Partizan da primi još jedan pogodak. Antić je očajno vratio povratnu loptu do Filipovića, koji je jedva uspeo da spreči da Vidosavljević ne stigne prvi do nje i šutira ka Jovanoviću.

19. minut - Kragujevčanima je rani gol dao vetar u leđa, ponovo su bili u prilici za gol, ovog puta pokušao je Bevis, ali je lopta završila u korneru. 

15. minut - Sada je pokušao Partizan da zapreti pred golom Kragujevčana. Severina je kreirao napad, lopta je došla do Baždara, koji je pokušao da proigra Nikolića, ali bez konkretne završnice. 

11. minut - Novu šansu imaoje Radnički. Pokušao je ponovo Vidosavljević, ovog puta sa distance, ali je lopta proletela iznad prečke.

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Loše je počelo za crno-bele. Igru je zbog povrede morao da napusti Goh, posle samo nekoliko minuta. Umesto njega ušao je Aleksa Janković.

4. minut - GOL! Šok u Humskoj. Radnički je već poveo. Pukla je kontra, a strelac je Vidosavljević. Aleksić je istrčao kontru i šutirao, ali je lopta je došla na levu stranu do Bevisa, koji je proigrao usamljenog Milutina Vidosavljevića, a ovaj sa peterca lako pogodio.

 

 

3. minut - Partizan je odmah zapretio. Ogromnu šansu imao je Goh, posle sjajnog proigravanja Nikolića. Pokušao je Korejanac da nadmudri golmana Lekovića, ali je ovaj pravovremeno istrčao i odbranio. 

1. minut - Počeo je meč u Humskoj. Prvi sa centra krenuli su gosti iz Kragujevca.

PRE MEČA

17.58 Prethodni duel odigran u Humskoj u jesenjem delu sezone, završen je bez pobednika 3:3. 

17.48 Kormilar Radničkog, Feđa Dudić, veruje da njegovi momci mogu do još jednog pozitivnog rezultata, čime bi krunisali fenomenalnu sezonu.

- Igramo sa velikom ekipom, koja ima pregršt kvalitetnih individualaca u svojim redovima. Goh, Baždar, Nikolić, Natho... Sve su to igrači od kojih konstantno preti opasnost i koji u svakom momentu mogu da postignu gol. Bez obzira na to što su pojedinim igračima pružili priliku da nešto ranije odu na odmor pre vremena, ne sumnjam da će izaći na teren u najjačem mogućem sastavu. Pretiti jednoj takvoj ekipi kao što je Partizan bilo bi suludo, ali svakako da imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Uostalom, pokazali smo i u prošloj utakmici u decembru da možemo da se nosimo sa njima. Čak smo bili i bliži pobedi - poručio je Dudić.

Foto: Starsportphoto

Feđa Dudić

17.39 Iako utakmica nema takmičarski značaj za "parni valjak", Albert Nađ od svojih izabranika očekuje maksimalan pristup.

- Ne nedostaje nam motiva, želimo da nastavimo ovu našu mini-seriju, posle pobeda nad Lučanima i Čukaričkim. Jako dobra i kvaliteta ekipa nam dolazi u goste, imaju nekoliko pojedinaca koji su sjajni, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji i tu treba da obratimo posebnu pažnju. Neki igrači su dobili dozvolu, iz prethodnog perioda, da odu na odmor ranije. Lično, nisam bio za to, nije mi se svidelo, ali šta je tu je. Ona ekipa koja izađe na teren, biće najbolja u tom momentu i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan trijumf, odnosno treći trijumf u nizu - rekao je Nađ.

Foto: FK Partizan

Albert Nađ

17.28 Kao što je i najavio šef stručnog štaba Partizana, priliku sa klupe čeka nekoliko momaka iz omladinske škole. To su Ognjen Ugrešić, Dušan Jovanović i Milan Roganović. Rezerve su još i Miloš Krunić, Marko Živković, Aleksandar Šćekić, Natan de Medina, Bojan Kovačević, Nemanja Trifunović, Mateja Stjepanović i Aleksa Janković.

 

 

17.19 Za Kragujevčane je ovaj meč od velikog značaja. Ukoliko uspeju da sezonu završe kao četvrti na tabeli, na leto će krenuti od 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i imaće siguran prihod od 910.000. Primera radi, petoplasirani ima garantovan samo jedan dvomeč, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali i nešto manju sumu od 540.000 evra. 

17.10 Trener crno-belih Albert Nađ ne može da računa na Mateusa Saldanju, Alda Kalulua i Gajasa Zahida, koji su dobili dozvolu da ranije odu na odmor, dok je kapiten Svetozar Marković operisao koleno.

17.00 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Partizana i Radničkog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija