• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Č.

17.05.2024

16:21

Iz Partizana poručuju: Navijači će dati predloge za ime kluba

Starsportphoto

Partizan

Iz Partizana poručuju: Navijači će dati predloge za ime kluba

Podeli vest

Partizan je rešio da promeni ime! Armiju navijača kluba iz Humske iznenadila je vest da je na sednici sportskog društva doneta odluka o pokretanju javne rasprave koja bi za cilj imala da se stavi na glasanje predlog o promeni zvaničnog naziva Sportskog društva.

Partizan od svog osnivanja nosi naziv "Jugoslovensko sportsko društvo" i to se nije promenilo čak ni nakon raspada nekadašnje države. 

Foto: printscreen

 

Sve veći pritisak

Bilo je i ranije predloga da se u skladu sa aktuelnom političkom situacijom prilagodi i zvaničan naziv Sportskog društva, ali do sada nije bilo konkretnih koraka u tom pravcu. 
- Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba - objasnio je predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović.

Doduše, ako je suditi po komentarima navijača crno-belih na društvenim mrežama, biće teško pronaći one koji će se odreći tradicije i dela imena bez obzira što ono jasno asocira na bivšu državu.

Foto: ATA Images

 

Prvi čovek košarkaškog kluba Mijailović naglasio je da postoji želja svih u klubu da se navijači pitaju o najvažnijim stvarima vezanim za Partizan.
- Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi - poručio je Mijailović.

Menja se i grb?

Sličnog stava je i generalni sekretar Sportskog društva Željko Tanasković, koji naglašava da se za sada ništa neće menjati. On, s druge strane, ne isključuje mogućnost da u budućnosti dođe i do promene grba, na čijem su vrhu šest buktinja koje simbolišu šest jugoslovenskih republika.

Foto: Privatna arhiva

Željko Tanasković

- Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme - zaključio je Tanasković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)
Live TV

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)

Nenad Neno Kaluđerović planirao je nabavku policijskih uniformi kako bi “spremni dočekali Srbe” koji su, piše na aplikaciji Skaj, najavljivali dolazak u Podgoricu uoči lokalnih izbora zakazanih za kraj 2021. godine. Kako neko tako neuhvatljiv za policiju nabavlja njihove uniforme da bi napravio sačekušu za Srbe? Na ovo pitanje, za Informer, odgovarao je advokat Predrag Savić.

15.06.2024

09:32

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba! (VIDEO)
Live TV

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba! (VIDEO)

Godinu dana prošlo je od zabrane srpske robe na teritoriji Kosova i Metohije. Međunarodna zajednica i dalje ćuti na Kurtijev teror. Kakvo je stanje trenutno u južnoj srpskoj pokrajini? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su ministar bez portfelja Đorđe Mlićević, bivši poslanik SNS-a na Kosovu i Metohiji Ljubomir Marić i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

14.06.2024

22:24

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale! (VIDEO)
Live TV

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale! (VIDEO)

Baš kada je Priština dobila zeleno svetlo za Savet Evrope, ona je nastavila agresivnu propagandu. Sprema se festival "Merdita dobar dan" koji će biti organizovan u Beogradu na Vidovdan 28. juna ove godine. Šta zapravo predstavlja ovaj festival, ko ga i zbog čega finansira? Na ova pitanja u emisiji "Info veče" odgovarao je advokat i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

14.06.2024

21:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija