• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2024

22:30

OCENE PARTIZAN: Džabe i Severina, džabe Sveta! Antić i Kovačević tragičari crno-belih!

Starsportphoto

Partizan

OCENE PARTIZAN: Džabe i Severina, džabe Sveta! Antić i Kovačević tragičari crno-belih!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan 3:2 u 173. večitom derbiju.

Crno-beli će zbog poraza, koji definitivno znači ispadanje iz šampionske trke sa večitim rivalom brzo zabaoraviti meč u kojem su dva puta vodili, na kraju crveno-beli okrenuli rezultta i stigli do pobede. 

Najzapaženiji u ekipi koju je vodio Albert Nađ bio je Ksander Severina, ubedljivo najopasniji u redovima gostiju. Em je bio najveća pretnja po gol rivala, em je postigao i drugi gol za svoj tim. Svetozatr Marković posle perfektnog poluvremena, odradio je posao u nastavku, ali to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

Miloš Krunić je sasvim solidno branio. Uprkos tri primljena gola, u nekoliko navrata spasio je svoj tim i može da se kaže da je korektno zamenio povređenog Aleksandra Jovanovića na golu. Najlošiji pojedinci bili su Nikola Antić i Bojan Kovačević, krivci za Zvezdine dosuđene penale.

 

OCENE

 

MILOŠ KRUNIĆ  - (7) Alternativa na golu, umesto povređenog Jovanovića morao je bolje da interveniše kod gola, trebalo je da krene na vreme da izbije loptu, posče i da sačeka Ivanića, jer je bio iskosa, a on ga je srušio. Što se penala tiče, pročitao je stranu i malo falilo odbrani. U nastavku se podigao imao dve tri odlične intervencije, pogotovo kod šanse Bukarija,. Odlično je odradio posao kada je zaustavio šut Ndijaea. I kod drugog, nepriznatog gola Crvene zvezde odlično je odregovao prvi put, ali nije uspeo da se odbrani od Kataija, čiji je gol ipak poništen. Kod penala Katija nije mogao ništa.

ARANĐEL STOJKOVIČ   (5,5) Ponovo je ispadao, nikako nije mogao da zaustavi Ivanića, koji ga je nekoliko puta prošao. Ipak, na neki način se "izvadio" , jer je asistirao kod gola savršenim centaršutem. 

Foto: Starsportphoto

 

 

BOJAN KOVAČEVIĆ  (5) - Katastrofalno je pogrešio kod penala, čemu je doprineo i Antić. U nastavku koliko toliko odigrao bolje, ali ipak, ovaj derbi ostaće mu u ružnoj uspomeni zbog kiksa, posle koga je Kanga izjednačio sa bele tačke. 

SVETOZAR MARKOVIĆ  (7) - Jedini koji je odigrao perfektno poluvreme u ekipi Partizana. U drugom delu trudio se koliko je mogao i ostao jedna od svetlijih tački u redovima crno-belih, kako na ovom derbiju, tako i tokom cele jeseni. 

NIKOLA ANTIĆ   (5)  - Prilično nesiguran. Donekle je i krivac za penal, jer umesto da izbije loptu, dao je poprečnu Kovačeviću. koji je petljao i katastrofalno pogrešio. Direktni krivac i za drugi jedanaesterac, koji je Katai pretvorio u gol i pobedu, titule vredne. 

DANIJEL KASTILJO (6) - Krenuo je plašljivo, dve lopte izgubio u prvih 10 minuta. Posle se dizao, bio sve bolji, sigurniji i u skoku jako dobar. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

GAJAS ZAHID  (6) -  Razočarao u prvom poluvremenu. Izgubio je nekoliko lopti i duela. nikako nije uspevao da smiri igru i poveže linije. Uočljiv je blag pad forme. U nastavku je izgledao mnogo bolje (i brže) na terenu, sredinom drugog dela imao je sprint kao Bolt nekada, ali nije "izgurao" do kraja. Naravno, piše mu se asistencija Severini kod drugog, vodećeg gola Partizana. Viđen i asistencijom Ovusuu, koji se ipak nije snašao u šesnaestercu domaćih. 

LEONARD OVUSU  (5,5) - Agresivniji nego u prošlom derbiju, osvojio puno lopti, ali je morao da bude mnogo opreznijiu delu ispred odbrfane, na oko 30 metar od gola. Nesigurna intervencija, bolje rečeno kiks kada je dao loptu u noge rivalu, mogla je skupo da košta crno-bele, srećom po njega Zvezda je upropastila napad. Slabo drugo poluvreme.

KSANDER SEVERINA  (7,5) -  Povukao Partizan na startu meča i u prvom poluvremenu bio najopasniji u redovima crno-belih. Svi napadi koji su "mirisali" na nešto više išli su preko njega. To potvrđuje i situacija kod vodećeg gola, kada je povukao akciju. I drugo poluvreme počeo odlično, kako je samo prešao Đigu, ali na kraju ipak nije uspeo da iskontroliše loptu. A šta reći o golu u 55. minutu, kojim je ućutkao sever. Taj pogodak bio je nagrada za sve što je večeras uradio. Posle svega, ipak, najbolji u redovima crno-belih.

JONG JUN GOH   (5.5) -  Krenuo je slabije Južnokorejac , u nastavku se podigao u odbrani, pogodio stativu, a mora da se apostrofira i to koliko je pomagao odbrani. U drugom poluvremenu, ništa vredno pomena za igrača od kojeg se večeras ipak očekivalo mnogo više. 

Foto: Starsportphoto

 

 

SAMED BAŽDAR  (6,5) Opravdao očekivanja posebno u prvih 45 minuta. Uz gol, nikako ne sme da se zaboravi šansa u prvom minutu. U drugom delu prvog perioda malo je pao, izgubio nekoliko duela. U nastavku je odigrao dvadesetak minuta, dok ga nije zamenio Saldanja. Golom na početku meča odradio je ono za šta je zadužen. 

 

IZMENE 

 

od 66. MATEUŠ  SALDANJA (5,5) umesto Baždara - Osetila se pauza zbog povrede, tako da je ovog puta ostao neprimećen na terenu. NJegov zadatak su golovi, a kada njih nema, jasno, kao da ga nije ni bilo na terenu. Ponavljamo, pauza je učinila svoje. Dobio je nekoliko duela, ali nije to bilo to. 

od 67. MATEJA STJEPANOVIĆ (6) - umesto povređenog Kastilja.Samo solidan i ništa vše.

od 78. ALEKSANDAR FILIPOVIĆ (6,5) umesto Stojkovića - Kročio je u završnom deliu meča i ono što se od njega tražilo, to je i odradio. 

od 78 ALDO KALULU (6,5) umesto Goha - Agresivan, tražio loptu, nudio se. Nije proveo mnogo vremena na terenu, ali je bio korektna izmena Alberta Nađa. 

od 88. BIBARS NATHO umesto Severine - Malo vremena za konkretnu ocenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine! (VIDEO)

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice
Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca priznao je krivicu za masakr koji je počinio 4. maja prošle godine. Na pripremnom ročištu u Okružnom zatvoru u Beogradu, Blažić je izjavio da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". Držeći pognutu glavu tokom celog ročišta, Blažić je izazvao burne reakcije ožalošćenih porodica, koje su mu dobacivale reči poput "ubico".

27.07.2024

08:29

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija