• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.04.2024

14:19

Partizan je u polufinalu Kupa, Jovanović odbranio Pirgiću odlučujući penal

Starsportphoto

Partizan

Partizan je u polufinalu Kupa, Jovanović odbranio Pirgiću odlučujući penal

Podeli vest

Izabranici Igora Duljaja u četvrtinalu najmasovnijeg takmičenja igraju protiv "zmajeva" na stadionu u Humskoj.

U razmaku od samo sedam dana fudbaleri Partizana i Voždovca ponovo će odmeriti snage. Prošle nedelje, u okviru 28. kola Superlige, "parni valjak" je na "Krovu" došao do trijumfa u poslednjim trenucima meča, golom Aranđela Stojkovića (3:2).

Sada je ulog plasman u polufinale Kupa Srbije, trofeja koji crno-beli nisu osvojili još od 2019. godine.

PARTIZAN- VOŽDOVAC 5:4 p.pen, 1:1 (1:0)

Strelac: Baždar (45+2) - Pirgić 89

Beograd

Stadion: Partizana

Gledalaca: 1.200

Sudija: Ivan Stamenković (Beograd)

Žuti kartoni: Nikolić - Lukić, Krpić, Flemings

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Filipović, Antić - Ovusu (od 77. Šćekić), Kastiljo - Natho (od 58. Zahid), Severina (od 58. Nikolić), Kalulu (od 77. Janković) - Baždar (od 71. Goh).

Trener: Igor Duljaj

VOŽDOVAC: Gudžulić - Lukić, Savić (od 51. Đurđević), Antonijević, Matić - Krpić, Pavlović (od 54. Nešković), Pirgić, Vujanović (od 64. Kolarević), Rodrigo (od 54. Flemings) - Teodorović (od 54. Petrović).

Trener: Nikola Mitić

 

UŽIVO

PENALI

Šutirao je Nešković. Brani Jovanović. Ostaje 1:1

Janković pogađa. Vodi Partizan 2:1. 

Đurđević pogađa. 2:2. Izjednačuje Voždovac.

Nemanja Nikolić je siguran. Vodi Partizan 3:2.

Petrović fantastićno pogađa. Izjednačenje - 3:3.

Antić precizno. Vodi Partizan 4:3. 

Flemings pogodio uz mnogo sreće. Jovanović je imao loptu na ruci. Sad je 4:4

Zahid pogađa za 4:3.

Jovanović je odbranio Pirgiću. 5:3

DRUGO POLUVREME

90+6: Kraj. Slede jedanaesterci, pošto je 1:1. 

89. minut: GOOOOL: Pirgić donosi izjednačenje Voždovcu. Sa linije šesnaesterca odapeo je loptu i matirao Jovanovića. Ako ovako ostane, gledaćemo jedanaesterce u Humskoj. 

82. minut: Iz kornera je loptu ubacio Nešković, a onda je Petrović pokušao da prevari Jovanovića. Ipak, bez gola. 

80. minut: Treći korner za Partizan. Izveo je Antić i lopta je došla do Kastilja, ali dobro je reagovao Matić i izbacio loptu iz opasne zone. 

77. minut: Ušetao se Kalulu u šesnaesterac Voždovca i oboren je, ali je sudija samo pokazao da se igra nastavi. 

70. minut: Brani Jovanović penal Flemingsu. Slabo je šutirao fudbaler Voždovca, lagano i po sredini. Nije bilo većih problema za čuvara mreže crno-belih. 

69. minut: Penal za Voždovac.

67. minut: Sudiji se učinilo da je Flemings igrao rukom, ali je zapravo igrao Nikolić iz Partizana. Traje provera, sudija Stamenković odlazi u VAR sobu. 

63. minut: Proigrao je Kalulu lepo Zahida i bila je to dobra šansa za Partizan, ali ostaje 1:0. 

58. minut - Evo napada i Voždovca, Vujanović je centrirao sa desne strane, ali je Nešković zakasnio na tu loptu.

51. minut - Solidan centaršut Severine, ušao je Kalulu iz drugog plana, probao glavom i prebacio gol.

49. minut - Ponovo Severina probija po desnom boku, ali kasne crno-beli na tu loptu. Potom prodor i Kalulua s druge strane, ali i loša povratna.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

PRVO POLUVREME

45+2. minut - GOOOOL! Samed Baždar je strelac u poslednjim sekundama prvog poluvremena Odličnu loptu kroz sredinu poslao je Aranđel Stojković, mladi napadač je pretrčao svog čuvara, izašao sam na Gudžulića i pogodio.

 

 

45+2. minut - Slab pokušaj Kastilja sa distance, golman gostiju je siguran.

42. minut - Odlična prilika za Kalulua, odbranio je Gudžulić. Nakon kornera Natha, odlično je Filipović skočio, ali su se gosti ipak odbranili.

Foto: Starsportphoto

Aldo Kalulu

41. minut - Severina je oprobao šut, iskosa s desne strane, ali je lopta prohujala pored stative.

39. minut - Dobar napad Partizana po desnoj strani, kombinovali su Natho i Severina, usledila je povratna za Kalulua, ali se on na kraju spetljao.

34. minut - Pokušavaju gosti da probiju po levoj strani, preko Pavlovića i Rodriga, ali je Ovusu dobro reagovao.

29. minut Prekid na kratko, Baždar je na zemlji. Prethodno je Severina imao polu-šansu, ali izblokiran je.

25. minut Sudija je igračima dozvolio da se osveže, a televizija "Arena sport" je na svom "Jutjub" kanalu objavila propuštenu šansu Baždara. Pogledajte i procenite sami da li je bilo elemenata za penal.

 

 

21. minut Ksander Severina pokušava iz daljine, ali daleko je to od dobrog udarca.

18. minut Utakmici u Humskoj prisustvuje i nekadašnji fudbaler Partizana Igor Vujačić, koji trenutno nastupa za ruski Rubin iz Kazanja.

Foto: Starsportphoto

Duljaj i Mitić

16. minut Preživeo je Partizan napad Voždovca. Svašta se dešavalo u kaznenom prostoru, malo je falilo da to bude autogol, ali nema promene rezultata.

15. minut Ni nakon ponovljenog snimka ne može jasno da se vidi da li je penal. Međutim, Baždar se nije previše bunio, pa sama njegova reakcija dovoljno govori.

13. minut Sumnjiva situacija u Humskoj! Samed Baždar je krenuo ka golu Voždovca, zaobišao je golmana Gudžulića i pao! Sudija Stamenković nije pokazao na penal, smatrao je da je Baždar sam pao. Čekamo ponovljeni snimak.

7. minut Partizan svoje napadačke akcije pravi preko desne strane, gde su Aranđel Stojković i Ksander Severina. Međutim, zasad nema prave prilike u Humskoj.

Foto: Starsportphoto

Nikola Antić

3. minut Biće korner za Voždovac. Potencijalno prva pretnja na meču po gol Partizana. Prekršaj u napadu pravi Krpić, faulirao je Kastilja.

1. minut Kreće utakmica u Humskoj, sa centra kreću gosti.

Foto: Starsportphoto

 

 

PRE MEČA

14.54 Fudbaleri izlaze na teren, sve je spremno za početak meča.

14.52 Skromna poseta u Humskoj. Crno-bele će danas podržavati neuobičajeno mali broj navijača, za šta donekle i postoji opravdanje s obzirom na to da je radni dan i rani popodnevni termin.

14.48 Što se tiče kvota, veliki favorit u današnjem meču je Partizan. Kvota na trijumf crno-belih je 1,30, na remi je 5,30, a na trijumf gostiju 8,00.

14.41 U startnu postavu crno-belih vratio se Bibars Natho, a ponovo je u prvih 11 i ekvadorski vezista Denil Kastiljo, koji je igrao fantastično u nedavnoj utakmici protiv Novog Pazara u okviru Superlige.

 

 

14.25 Crno-beli su četiri puta zaredom osvajali Kup, 2016, 2017, 2018. i 2019. godine i od tada u Humskoj čekaju na ovaj pehar.

14.15 Dobrodošli na naš blog posvećen meču Partizana i Voždovca u okviru četvrtfinala Kupa Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija