• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.04.2024

21:53

Strateg Zadra nakon debakla: Čestitam Partizanu, znali smo da će biti motivisani!

Starsportphoto©

Partizan

Strateg Zadra nakon debakla: Čestitam Partizanu, znali smo da će biti motivisani!

Podeli vest

Ovo je preiskusna ekipa koja kažnjava svaku grešku, moramo bolje u plej-ofu ABA lige, poručio je Danijel Jusup.

Koškarkaši Partizana deklasirali su Zadar u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige. Izabranici Želja Obradovića uspeli su da se osvete hrvatskom timu za poraz iz prvog dela sezone, a strateg gostujućeg tima smatra da je umor učinio svoje. 

- Ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Ovo nam je bila 62 utakmica u sezoni, osetio se umor. Znali smo da će rival biti motivisan, ali sam očekivao mnogo više od nas. Imali smo malo raspoloženih igrača, Balša Koprivica nam je pravio velike probleme, uhvatio je sedam ofanzivnih skokova. Partizan je preiskusna ekipa i kažnjava sve. Nadam se da ćemo u plej-ofu izgledati bolje - rekao je trener Zadra. 

Već narednog vikenda počinje plej-of ABA lige, a prvi rival Zadru biće Budućnost. Nada se strateg hrvatskog predstavnika da će njegova ekipa izgledati daleko bolje protiv Podgoričana u četvrtfinalu regionalnog takmičenja. 

- Igramo protiv Budućnosti, mislim da imamo nešto da kažemo. Ulazimo sa različitim raspoloženjem, verujem u to. Ova utakmica nam je pokazala da moramo mnogo bolje ako mislimo da igramo kvalitetno protiv ekipa iz višeg ranga. Momci su do sada dobro reagovali nakon ovakvih poraza, nadam se da će tako biti i sada. Od prve utakmice, koja je u subotu, moramo da igramo kao da je poslednja. Imamo otežavajuću okolnost jer nas u četvrtak očekuje domaća liga, ali nema opravdanja - moramo da izgledamo bolje - dodao je Jusup. 

Foto: Starsportphoto©

 

Luka Božić je i ove sezone jedan od najboljih igrača u regionalnom takmičenju. U ABA ligi igra gotovo 40 minuta, ali još uvek nije zaslužio poziv u reprezentaciju Hrvatske. Jusup smatra da su to problemi iz prošlosti.

- Odmaram ga kroz domaće prvenstvo, to preskače. Želi da igra na ovakvim utakmicama, protiv protivnika kao što je Partizan teško je igrato bez Luke. Velika je razlika u kvalitetu. Što se tiče reprezentacije, ne znam zašto ne igra. To su repovi koji se vuku od ranije, ne bih ulazio u to. 

Nedavno je Jusup odbio ponudu da u narednom periodu bude deo stručnog saveta pri reprezentaciji Hrvatske. Smatra strateg Zadra da do sada nije uspeo da napravi bilo kakav rezultat zbog čega nije želeo da nastavi sa tim poslom. 

- Godinama sam bio u stručnom savetu i nisam uspeo da napravim pomak. Ne vidim razlog zašto bih ponovo pokušavao nešto što nije funkcionisalo. Ono što sam želeo da promenim, nisam uspeo, nema smisla da i dalje budem deo stručnog saveta. Forsiram dosta hrvatskih igrača u klubu, to je moj doprinos hrvatskoj košarci. To je mnogo korisnije nego da sedim, dižem ruku i govorim nešto što se, verovatno, neće usvojiti - podvukao je trener Zadra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija