• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2024

22:40

Crno-beli pali posle velike drame! Partizan sam sebe pobedio u Bolonji

profimedia

Partizan

Crno-beli pali posle velike drame! Partizan sam sebe pobedio u Bolonji

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras su posle neverovatne drame izgubili u Bolonji od Virtusa sa 88:84 u 25. kolu Evrolige, čime su zakomplikovali sebi put ka top osam.

Crno-beli su tako nastavili sa serijom porazom, pošto su prethodno izgubili u večitom derbiju od Crvene zvezde, kao i u sredu uveče od Monaka. Nadali su se navijači da će izabranici Željka Obradovića uspeti da stignu do trijumfa u Bolonji i osvete im se za poraz u prvom delu sezone, kada je italijanski tim slavio 77:75.

Ipak, večeras su poklekli u poslednjim trenucima meča i upisali 13 poraz u elitnom takmičenju, uz 12 pobeda. S druge strane, ekipa Luke Bjankija je na učinku od 16-9. 

Nije "parnom valjku" pomogla ni nova sjajna partija kapitena Kevina Pantera, koji je meč završio sa 22 poena. Pored njega istakli su se Džejms Naneli sa 18 i Aleksa Avramović sa 16 poena. U ekipu Virtusa najefikasniji su bili Marko Belineli i Ife Lundberg sa po 20 poena

Foto: profimedia

 

Od prvog minuta u rasprodatoj "Segafredo Areni" igralo se veoma tvrdo i borbeno. Duel je počeo solo akcijama Džejlina Smita, koji je u uvodnim minutima držao Partizan u vođstvu 4:2. Igralo se brzo na obe strane, a Smitu se ubrzo priključo i Aleksa Avramović. Borbeni plejmejker je pogodio dve vezane trojkea a potom je Kevin Panter odveo crno-bele na osetniju prednost - 14:10. Ipak, odgovorio je Virtus serijom poena, razigrali su se Marko Belineli i Ife Lundberg, pa je do kraja prve deonice viđen egal - 19:19

Druga četvrtina protekla je u pravoj gladijatorskoj borbi na terenu. Crno-beli su igrali fantastično u odbrani, ali je i pored toga nezaustavljiv bio Lundberg, pa su Italijani stekli i plus pet (28:23). Nije se dugo čekao odgovor izabranika Željka Obradovića, koji su poenima Nanelija i Pantera vratili ekipu rezultatski, pa je trener Luka Bjanki bio primoran da pozove tajm-aut. 

Ekipa iz Bolonje je po povratku na teren odgovorila trojkom preko Šengelije za 32:27, pa je sada Obradović bio prinuđen da tajm-autom odmah "preseče" domaće. Uspeli su da zaustave nalet Virtusa, ali na kratko, koji je na odmor otišao sa vođstvom od 35:31. 

Foto: profimedia

Drugo poluvreme bolje su otvorili igrači Virtusa i trojkom Kordineja otišao i na sedam razlike (40:33). Na nalet domaćih odgovorio je Partizan serijom od 6-0, tačnije Avramović i vratio ekipu na pola koša minusa. Ipak, crno-beli su tada stali, napravili nekoliko propusta u napadu, dok se na drugoj strani raspucao Belineli, vezao sedam poena i odveo domaće na prvu dvocifrenu prednost (54:44). 

Činilo se u tim trenucima da će italijanski tim slomiti Beograđane, jer su imali i plus 12 u završnici treće deonice. Međutim, Partizan je ove sezone još jednom pokazao da ga nikad ne treba otpisivati, pa čak i kada imaju ogroman rezultatski deficit. Zaigrali su energično tada Beograđani, sjajnom odbranom potpuno zaustavili Italijane, koji su delovali pogubljeno. Motore "parnog valjka" upalio je ko drugi nego kapiten Panter, koji je u završnici treće deonice pogodio trojku uz faul za 62:56, da bi već u narednom napadu Avramović pogodio i spustio na minus četiri pred poslednjih deset minuta. 

Foto: profimedia

 

U poslednjoj četvrtini usledila je prava drama, završnica za infarkt. Otvorio je Doužer poenima, a kada je Panter pogodio za izjednačenje 62:62 ekspodirale su tribine u Bolonji gde su bili smešteni "grobari".  Usledila je rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu, na trojke odgovorali trojkama sve do četiri minuta do kraja. Regionalni šampion je tada na krilima Nanelija, koji je postigao šest vezanih poena stekao prvu osetniju prednost 75:70. Međutim, nije se predavao Virtus, koji je odgovorio serijom poena i vratio meč u egal (77:77).

Ušlo se u poslednji minut izjednačeno, Smailagić je vratio Partizan u prednost sa slobodnih bacanja, ali je na drugoj strani odgovorio Heket i hladnokrvno pogodio trojku za vođstvo Virtusa 82:81 na pola minuta do kraja za infark završnicu. Imali su crno-beli napad za novo vođstvo, ali je Panter promašio, a onda su Italijani poenima Abasua sa penala odlepili na 84:81 na devet sekundi.  

Mogao je Partizan da izbori barem produžetke, ali su se Beograđani spetljali oko izvođenja lopte i izgubili je, pa je na drugoj strani Abasu zakucao za trijumf Virtusa. 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija