• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2024

14:00

Revanš, nego šta! Partizan u Bolonji, još se pamti poraz iz Arene! (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

Revanš, nego šta! Partizan u Bolonji, još se pamti poraz iz Arene! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 gostuju ekipi Virtusa u utakmici 25. kola Evrolige.

Beogradskim crno-belima je pobeda na neki način imperativ, jer imaju skor 12-12 i nalaze se na 11. mestu na tabeli, prvom iza onog kojim se obezbeđuje plej-in.

Sa druge strane, tim iz Bolonje ima skor 15-9 i zuzima peto mesto, ali ga u stopu prate, sa pobedom, odnosno dve manje, ekipe koje se nalaze na pozicijama od šeste do desete: Monako, Olimpijakos, Valensija, Baskonija, Makabi, 

Kao i beogradski, i bolonjski crno-beli su vezali dva poraza, oni u ovom takmičenju, a Beograđani jedan u ovom, jedan u ABA ligi. Od izabranika Luke Bankija su ubedljivo bili bolji Barselona i Fenerbahče, što je bi moglo da utiče na njih.

Posebno je za Italijane bolan debakl u Blugrani u prošlom kolu 84:57, jer je Barsa bukvalno demolirala Bolonjeze. 

Što se istorijata duela ova dva tima tiče, iz sedam mečeva pobedu više ima Partizan (4-3).

Za razliku od prošle sezone, kada je Obradovićev sastav ostvario dve ubedljive pobede, ovu su trijumfom otvorili Bankijevi igrači, koji su Partizanu naneli težak poraz 77:75 u Areni, a ovo je idealna prilika za crno-beli revanš. 

Željko Obradović je ovako najavio meč:

– Probaćemo da odigramo na boljem nivou nego što je to bilo protiv Monaka. Pre svega mislim na zagrađivanje koša, jer je Monako dao veliki broj koševa posle ofanzivnih skokova, odnos osvojenih lopti bio je katastrofalan. Na ovom nivou Evrolige, kada vam protivnik uzme 20 lopti više, onda bi to prevedeno na košarkaški jezik trebalo da znači da je lako dobijena utakmica, što je i bilo. Na taj veliki i ogroman broj poseda koji su oni imali više od nas, razlika je bila još i pristojna. To su neke stvari na koje moramo da utičemo, uz veliki respekt prema Virtusu koji igra veoma dobro i odigrao je vrlo dobru utakmicu u Beogradu gde su nas pobedili.

Foto: Starsportphoto©

 

Šampion ABA lige neće imati lak zadatak u Bolonji, jer je Virtus na svom parketu poslednji put izgubio na otvaranju sezone, kad je 5. oktobra Žalgiris odneo pobedu u Kaunas (79:82).

Izjasnile su se i kladionice: kvota na pobedu Virtusa je 1.8, a na Partizan 2.05.

Prva zvezda Virtusa i ključni košarkaš je Tornike Šengelija koji će se vratiti nakon što je propustio meč sa Barselonom u sredu, dok će se Partizan nadati da će Kevin Panter ostati u istom raspoloženju iz Monaka, kada je u porazu svog tima postigao 28 poena.

Foto: Starsportphoto©

 

Dodatni problem za Partizan biće i izostanak Uroša Trifunovića, kome je pozlio na letu za Bolonju, zbog čega se neće naći u rosteru pred okršaj sa italijanskom četom.

Dobra vest za Italijane je i da se iz povrede vratio i Ognjen Dobrić.

- Oporavili su se, ali su na početku procesa ulaska u takmičarsku formu. Dobrić je dugo bio van stroja, ne treba da zaboravimo da je i u finalu imao sličnu povredu i to ga je koštalo prvog meseca sezone. Moramo da budemo pažljivi, nije lako vratiti ih u ritam. Imamo mnogo utakmica, a malo vremena za treninge da ih testiramo, da ih dovedemo u stanje da se aklimatizuju na tako zahtevan ritam košarke. Ovo je najviši nivo košarke u Evropi. Oni su zajedno imali jedan zajednički trening, teško mi je da predvidim koliko zajedno mogu da pomognu timu u tako kratkom periodu - rekao je trener Virtusa Luka Banki.

Evroliga je odredila da će pravdu deliti nemački sudija Robert Lotermozer, Slovenac Sašo Pukl i Poljak Tomaš Travicki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika
Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Djordjević izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić - Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar utvtrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

03.06.2024

00:33

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija