• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

06:20

Na današnji dan: Rođen legendarni Milutin Šoškić!

FK Partizan

Partizan

Na današnji dan: Rođen legendarni Milutin Šoškić!

Podeli vest

Čuveni golman Partizana rođen 31. januara 1937. godine u Peći.

Jedan od najboljih golmana Jugoslavije svih vremena bez ikakve dileme je Milutin Šoškić. Legendarni čuvar mreže rođen je na današnji dan - 31. decembra 1937. godine u naselju Jablanica pokraj Peći. 

Šoškić je za nacionalni tim Jugoslavije debitovao 1959. godine kada je među stativama nasledio Vladimira Bearu, a tokom karijere odigrao je 50 utakmica za reprezentaciju. Ipak, najupamćeniji ostao je po partijama u dresu Partizana. 

Legendarni čuvar mreže u crno-belom dresu debitovao je sa samo 18 godina protiv Real Madrida u Kupu šampiona 1956. godine. Simbolično, među stativama Partizana stajao je i deset godina kasnije u finalu istog takmičenja ponovo protiv Real Madrida u Briselu. Beogradski velikan tada je poražen sa 2:1, a Šoškić je nakon tog meča napustio Humsku. 

Foto: Starsportphoto

 

Milutin Šoškić potom je branio boje Kelna, a u Nemačkoj je okončao svoju igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Dugo godina bio je član stručnog štaba reprezentacije Amerike sa kojom je učestvovao na nekoliko Mundijala, poslednji je bio u Nemačkoj 2006. godine nakon čega je otišao u penziju. 

Šoškić je preminuo 27. avgusta 2022. godine, a sahranjen je 1. septembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija