• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2024

20:24

Novi poraz Partizana! Sjajan šut Fenera ugasio nadu crno-belih u Istanbulu!

Starsportphoto

Partizan

Novi poraz Partizana! Sjajan šut Fenera ugasio nadu crno-belih u Istanbulu!

Podeli vest

Četa Željka Obradovića imala +17, na kraju slavili Turci.

Sjajna serija Partizana sada je već daleka prošlost... Muče se crno-beli već neko vreme u Evroligi, a danas su u Istanbulu upisali četvrti poraz na prethodnih pet utakmica u elitnom takmičenju čime su značajno zakomplikovali svoj status na tabeli - 91:76. 

Iako je Partizan u prvom poluvremenu do nogu potkuao turskog velikana, četa Šarunasa Jasikevičijusa je na krilima sjajnog šuta uspela da se vrati i serijom 19:2 krajem treće i početkom četvrte četvrtine reše pitanje pobednika.

Turci su poslednji period otvorili rezultatom 14:0 i tada je pitanje pobednika praktično bilo rešeno. Ni dva vezana tajm-auta Željka Obradovića nisu pomogli Partizanu u "Sinan Erdem areni".

Foto: profimedia

 

Tvrdo je počeo okršaj u Istanbulu, Partizan nije uspevao da pronađe prepoznatljiv napadački ritam, ali je za razliku od meča sa Crvenom zvezdom uspevao da se nosi sa Fenerbahčeom u odbrani. Upravo su na krilima dobre defanzive crno-beli pronašli put do nekoliko lakih poena i inicijalne prednosti u prvoj deonici - 18:12. 

Morao je odmah tajm-autom da reaguje Šarunas Jasikevičijus, ali ni to nije zaustavilo seriju Partizana. Prvo je Džejlin Smit sjajno položio u kontri, potom Kevin Panter iznudio tri penala nakon faula Jama Madara i crno-beli su ekspresno pobegli na 13 poena prednosti. 

Vođstvo Partizana moglo je da bude i veće, ali je "u zonu" ušao Marko Gudurić sa pet vezanih poena. Ipak, i ta radost domaćina kratko je trajala pre Smitove trojke, nadovezao se Bruno Kaboklo i crno-beli su pobegli na +16. 

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, kako je utakmica odmicala Fenerbahče je uspeo da se podigne i preko Nika Kalatesa vrati u meč. Nalet domaćeg sastava uspeo je da odbije Uroš Trifunović, ali je šut počeo da sluši Tajlera Dorsija zbog čega je nakon prvog poluvremena Partizan imao samo pet razlike. 

Fener je još organizovanije zaigrao u drugom poluvremenu i posle samo tri minuta igre anulirao prednost crno-belih. Nastavila se serija Fenera, proradio je i šut domaćeg sastava te je na startu četvrte četvrtine bilo +10 posle trojke Marka Gudurića. 

Tajler Dorsi je ubacio 24 poena, Marko Gudurić 15, a Nejt Sestina 14. Sa druge strane Kevin Panter je bio najefikasniji sa 18, dok je Džejms Naneli ubacio 14. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija