• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

21:49

Trijumf u senci nove povrede! Ovo nisu bili "studenti" koji su Partizanu uzeli Superkup! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Trijumf u senci nove povrede! Ovo nisu bili "studenti" koji su Partizanu uzeli Superkup! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Studentskog grada 99:76 (31:13, 22:19, 20:28, 26:16) u 11. kolu Aba lige.

Podgorički tim koji je prošle sezone zadao crno-belima dosta muka u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige i pobedio ih u finalu Superkupa pre početka ove sezone ovog puta nije predstavljao ozbiljnijeg rivala. 

Gosti su se ponadali početkom poslednje četvrtine kada su se primakli na 73:64, ali to je bilo sve. 

Meč je obeležila i povreda Ognjena Jaramaza u trećoj četvrtini, koji se do kraja meča nije vraćao u igru.

Najbolji u sastavu pobedničke ekipe bio je Zek Ledej sa 19 poena i dva skoka, dok je Alen Smailagić dodao 18 poena uz četiri skoka.

U sastavu Studentskog centra istakao se Mateo Drežnjak upisao je 14 poena i četiri asistencije.

Ekipa Željka Obradovića je od samog starta ozbiljno pristupila meču, što je i rezultiralo ubedljivim vođstvom već u prvim minutima. Verovali ili ne, crno-beli su počeli meč sa četiri trojke Ledeja, Ponjitke i Smailagića i odmah gostima dali do znanja šta ih čeka večeras u Areni. 

Tek u 3. minutu Drežnjak je postigao prve poene za goste 12:2.

 

 

U prvoj četvrtini prednost je konstanstno rasla, u 6. minutu već je bilo 21:6, zanimljivo sve poenima Ledeja, Smailagića i Ponjitke. Na kraju prve deonice 31:13, ubedljiva prednost crno-belih.

Partizan je u prvom delu druge deonice održavao visoku prednost, da bi kasnije ponovo dodao gas i poenima Koprivice stigao do maksimalne prednosti u tom trenutku 46:20. 

Crno-beli postižu poen za poenom. Sa druge strane "studentima" ništa ne polazi za rukom. Koprivica je u tim trenucima upisao novu blokadu.

U finišu ovog dela igre Podgoričani vezuju dve trojke. Anđušić baca do Balše Koprivice, ali centar crno-belih gazi liniju i lopta je kod SC Derbija. nekoliko dobrih napada gostiju. Kamenjaš je precizan i na odmor se odlazi rezultatom 53:32.

 

 

Drugo poluvreme su košarkaši Studentskog centra otvorili sa serijom 9-0 i tako bar na momenat vratili neizvesnost u meč.

Forsirali su šut za tri pona i tako došli do minusa od "samo" 10 poena pred kraj treće deonice. Partizan je ipak kroz pozicioni napad odbio nalete "studenata" i vratio prednost od 15 poena.

Senku na pobedu bacila je povreda Ognjena Jaramaza koji je u 27. minutu iznesen sa terena. Od ranije su na listi povređenih Aleksa Avramović, Frenk Kaminski i Uroš Trifunović.

Tokom poslednje deonice domaća ekipa je preko Smailagića i Ledeja uspela da kontroliše skok pod svojim košem, dok su na drugoj strani donosili sigurne poene preko reketa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija