• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. V.

05.12.2023

07:00

Grbović za Informer: Partizan jakom odbranom ruši Monako

Starsportphoto©

Partizan

Grbović za Informer: Partizan jakom odbranom ruši Monako

Podeli vest

Košarkaše Partizana večeras od 20.30 časova očekuje novi izazov u Evroligi jer u goste dolazi snažni tim Monaka u okviru 12. kola takmičenja.

Bivši as crno-belih Goran Grbović za Informer kaže da izabranike Željka Obradovića čeka težak posao protiv "kneževa", ali da ako ponove odbranu kao protiv Panatinaikosa u prošlom kolu, onda mogu da se nadaju novom uspehu. Partizan je u četvrtak uveče u Areni posle preokreta i produžetka savladao grčki tim (92:87).

- Dobili smo maltene izgubljenu utakmicu protiv Panatinaikosa i to nam daje za pravo da računamo na sjajne rezultate u budućnosti. Momci su pokazali zavidnu hemiju i enormnu želju za pobedom. Isto tako mora i sa Monakom, koji je prepun sjajnih igrača. Ušli su u pravi ritam i pobedom večeras nastaviće se serija pobeda i euforija u timu. Odbrana je presudna jer su oni tim koji voli da igra brzo i sve nade polaže u napad. Spoljne pozicije su pune odličnih poentera, pa će ključ pobede biti u odbrani, ali neće biti lako - objasnio je bivši centar u razgovoru za Informer.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter važan šraf u ekipi Partizana

Pored trijumfa nad Panatinaikosom, navijače Partizana obradovao je povratak kapitena Kevina Pantera i Alekse Avramovića na parket. Reprezentativac Srbije je bio van parketa od 20. novembra, kada je doživeo prelom nosa na meču sa Cedevitom Olimpijom, dok je Amerikanac bio prinuđen na pauzu od 35 dana zbog problema sa zadnjom ložom i kolenom.

Koliko je Panter važan za igru i tim Željka Obradovića objasnio je Grbović, ističući njegovu mogućnost da "izmisli" poene kada nema izgrađene pozicije.

- Partizan je dobio sigurnost u napadu povratkom Pantera. Njegovo prisustvo postavlja platformu za igru u napadu. On je jedan od najboljih strelaca u Evroligi i samim tim daje ogromnu sigurnost u napadu. Mnogo je falio. Sa njim u sastavu, Partizan bi savladao Efes i Olimpijakos, a možda čak i Bajern u Minhenu. Vidi se da je još rovit, ali je jako bitno da je na terenu jer daje crno-belima novu dimenziju - kazao je popularni Grba.

Foto: Starsportphoto

Bruno Kaboklo

Na kraju se osvrnuo na poslednje pojačanje "parnog valjka", Brazilca Bruna Kabokla.

- On je odličan igrač, koji je vidno utreniran i obučen za posao koji radi na parketu. Nema iskustvo igranja u Evroligi, ali ono se stiče utakmicama. Jako je opasan po koš u šutu za tri poena. Velika je pretnja spolja i to pomaže bekovima, jer na taj način tera protivničke visoke igrače da ostave prazan reket - zaključio je Grbović.






Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija