• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

13:20

Kaboklo želi stopama Lesora! Sjajan je, učim gledajući njegove snimke

Starsportphoto

Partizan

Kaboklo želi stopama Lesora! Sjajan je, učim gledajući njegove snimke

Podeli vest

Brazilski košarkaš hvali nekadašnjeg centra Partizana, sa kojim će uskoro imati i međusobni duel.

Videlo se u dosadašnjem delu sezone koliko Matijas Lesor (28) nedostaje Partizanu, pre svega, njegova borbenost i neverovatna energija, koja je nosila i ekipu i navijače na tribinama.

Odlaskom Francuza u Panatinaikos, ta praznina u reketu "parnog valjka" je postala jasno vidljiva, a upravo bi Bruno Kaboklo (28) trebao da je popuni. Poslednje pojačanje kluba iz Humske još se uklapa u novi sistem, navikava se na saigrače i stil rada Željka Obradovića, a uskoro će imati priliku da u direktnom duelu odmeri snage sa ljubimcem "grobara".

Atinjani u četvrtak gostuju u Beogradskoj areni (20.45), u sklopu 11. kola Evrolige.

- Lesor je utabao put kojim želim da idem dok sam u Partizanu. Znam da ga mnogo vole ovde, trener mi često pokazuje video-klipove šta je sve radio, sjajan je bio. Učim od njega. Želim da imam sličnu ulogu kao Matijas, a to želi i stručni štab. U četvrtak očekujem borbu. Igramo na domaćem terenu, što je uvek velika prednost i nadam se pobedi - rekao je Kaboklo za portal "Mocart sport".

Foto: Starsportphoto

Matijas Lesor se vraća u Beogradsku arenu

Brazilski reprezentativac je zadovoljan kako prolazi period adaptacije na novu sredinu.

- Svi još učimo kako da igramo jedni sdrugima, ovo posebno važi za mene, zbog toliko različitih opcija koje imamo sa različitim postavama. Recimo, kada Smajli igra nisko krilo, stalno ima tu prednost i možemo na brojnim pozicijama da stvorimo takve situacije. To je način da kaznimo protivnike, samo moramo da igramo kocentrisano, zbog različitih akcija koje je trener pripremio - objasnio je Kaboklo.

On je dodao da je igranje u Evroligi potpuno drugačije od svega što je dosad iskusio u karijeri.

- Teško je, jer sam stigao usred sezone, definitivno je drugačije u odnosu na sva ranija iskustva zbog velikog kvaliteta protivnika, saigrača... Svega. Jednostavno je veći izazov. Sve je ovo novo za mene, ali uživam u procesu. Učim svaki dan i nadam se da ću moći da pomognem timu da pravi velike uspehe - naglasio je Kaboklo.

Foto: aba liga

 

Snažni centar posebno je oduševljen saradnjom sa Željkom Obradovićem.

- Neverovatno mi je. Imam osećaj da zna 1.000 različitih akcija. Sve pokušavam da ih zapamtim, desi mi se nekada da zaboravim na terenu, ali to drugi timovi ne znaju. Trudim se svakako da sve zapamtim i da se uklopim u sistem. Uvek mogu da pokažem energiju, da skačem, da igram odbranu - podvukao je Kaboklo.

Na kraju, on priznaje da jedva čeka i povratak na parket kapitena Kevina Pantera, koji mnogo znači crno-belima.

- Želim da budemo dominantan tim, koji može svakoga da pobedi. Vraća nam se Kevin, snjim smo još bolji. Na prethodnih nekoliko utakmica smo se mučili, ali bolja vremena stižu i tada ćemo da uživamo. Radimo naporno, na odbrani, na svim detaljima. Verujem da će sve biti kako treba, samo nam je još malo vremena potrebno - zaključio je Kaboklo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija