• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2023

14:33

Duljaj zabrinut! Šta ćemo sa strancima!? Šta ako bude sneg...

Starsportphoto

Partizan

Duljaj zabrinut! Šta ćemo sa strancima!? Šta ako bude sneg...

Podeli vest

Bliži se nastavak Superlige Srbije i predstojeći derbi 16. kola protv TSC-a u subotu (18.30, Arena Premijum 1), a trener Partizana Igor Duljaj već sada razmišlja o izazovima i problemima koji će se pojavtiti krajem decembra.

Dva puta su tokom ove sezone odložene utakmice najvišeg ranga srpskog fudbala.

Prvo, zbog pravnih sporova između Kolubare i Fudbalskog saveza Srbije, a onda je usledilo odlaganje zbog dana žalosti, što je rezultiralo da se poslednje kolo Super lige umesto predviđenog 16. decembra igra tek 23. decembra.

Šef struke Partizana Igor Duljaj smatra da za predstojeće utakmice vremnske prilike neće biti saveznik i ne zna šta će se uraditi po tom pitanju.

- Možda će neko reći da je još rano da se postavljaju takva pitanja, ali do kraja takmičenja je ostalo još manje od mesec dana i nemam odgovor šta će se dogoditi ukoliko, recimo, tog 23. decembra, kada zvanično igramo meč protiv Javora u gostima, u Ivanjici bude sneg? Tri dana pre toga, tačnije 20. decembra na programu je i veciti derbi. Po propisima, koliko znam, svi mečevi jesenjeg dela sezone moraju biti odigrani, ali mogu samo da nagađam šta će biti ukoliko vreme ne bude išlo na ruku, jer odlaganje pojedinačnih mečeva nije navedeno u pravilniku, već samo odlaganje kompletnih kola. Vremenske prilike su već od juče komplikovane, zato verujem da postavljam logična pitanja - izjavio je trener crno-belih za Telegraf.

Foto: Starsportphoto

 

 

Duljaj ističe da datum poslednjeg kola donosi izazove zbog stranaca koji slave katolički Božić, a veliki broj njih je u srpskom fudbalu.

To je drugo važno pitanje na koje nemam odgovor, a počeo sam da se susrećem sa njima u razgovoru sa mojim igračima. Verujem da je ista situacija sa kolegama u ostalim klubovima. Partizan, Crvena zvezda, Čukarički, Vojvodina, TSC, Novi Pazar i da ne nabrajam dalje, sigurno imaju igrače koji će 25. decembra želeti da budu sa porodicama, jer je tada katolički Božic. Bio sam igrač, znam o čemu pricam, njima je to veoma važno, kao što je važno i našim fudbalerima. Ako, recimo, Mateus Saldanja, dajem samo primer, bez želje da nekoga favorizujem ili ističem, odigra meč 23. decembra posle podne, kako će da stigne u Brazil na praznik? Složićete se, vrlo teško - kaže Duljaj. 

Ukoliko uslovi za igranje mečeva, na primer, u Nišu ili u Ivanjici ne budu zadovoljavajući, Duljaj kaže da bi prihvatio igranje na novoizgrađennim stadionima u Leskovcu, Zaječaru ili Loznici, gde bi uslovi sigurno bili bolji.

Foto: Starsportphoto

 

 

-  Zašto da ne, pa sada imamo tri nova, odlična stadiona na evropskom nivou, u šta smo mogli da se uverimo prethodnog vikenda kada je i A selekcija igrala meč sa Bugarima u Leskovcu. Uslovi su sjajni, sigurno bi ekipama bilo mnogo lakše, jer znamo kakvi su mahom tereni u našoj ligi. Mi smo "za", ali jasno je da ne odlučujemo mi o tome, već i naši rivali. Samo glasno i logicno razmišljam - zaključio je Duljaj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija