• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2023

21:54

Upisan i deveti trijumf! Partizan se mučio, pa za 11 minuta matirao Spartak (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Upisan i deveti trijumf! Partizan se mučio, pa za 11 minuta matirao Spartak (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana nastavili su u pobedničkom ritmu u Superligi Srbije i večeras u gostima savladali subotički Spartak sa 3:0 (0:0) u okviru 12. kola.

Crno-beli su tako ostvarili i deveti trijumf u nizu, čime su se dodatno učvrstili na vrhu tabele sa 28 bodova, sedam više od aktuelnog šampiona Crvene zvezde, koja ima i utakmicu manje. 

Dvonedeljna reprezentativna pauza očigledno nije uticala na izabranike Igora Duljaja, koji su nastavili da gaze u domaćem šampionatu. 

Ipak, iako rezultat to ne govori "parni valjak" nije lako stigao do trijumfa na teškom gostovanju. Subotičani su pružili dobar otpor, ruku na srce ni Beograđani nisu briljirali, ali kada je bilo potrebno dodali su gas u završnici i za 11 minuta matirali domaćine.

Strelci za Partizan bili su kapiten Svetozar Marković u 70, Gajas Zahid u 77. i Mateus Saldanja u 81. minutu. 

Posle mirnog početka u Subotici, Natho je u devetom minutu probao šutem sa distance, ali je na pravom mestu bio golman Vulić. Nastavio je Partizan sa sporadičnim napadima i pritiskom na gol, ali su Subotičani uspešno odolevali.

Foto: Starsportphoto

 

 

Prvo veće uzbuđenje pred golom crno-belih viđeno je u 23. minutu, kada su igrači Spartaka su posle prekida pokušali da iznenade goste. Nemanja Ćalasan je poslao pas u peterac gostiju, ali na sreću "parnog valjka" nikoga nije bilo da loptu sprovede u mrežu.

Izabranici Igora Duljaja nastavili su da se muče, nikako nisu uspevali da ozbiljnije zaprete Spartaku, koji je svoju šansu čekao iz kontre. Veliku šansu imao je Kanute u 35. minutu, kada je tukao sa nekih 25 metara, ali je zatresao stativu golmana Vulića. Do odlaska na odmor, Partizan je imao još jednu priliku, ali je pokušaj Natha ponovo odbranio čuvar mreže Subotičanima. 

Trener Duljaj u nastavku nije želeo ništa da prepusti slučaju, već je odlučio da pojača napad, pa je na teren umesto Kanutea poslao Nemanju Nikolića. 

Partzan je i u drugom poluvremenu nastavio da pritiska, pokušavali su da šutevima iz daljine stignu do prednosti, ali bez uspeha. Konačno, uspeli su crno-beli da zatresu mrežu rivala u 63. minutu, Mihajlo Ilić je matirao golmana Vulića, ali je posle gledanja VAR-a gol poništen jer je prethodno jedan igrač Partizana igrao rukom. 

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, sedam minuta kasnije, ekipa iz Humske je i konačno stigla do vođstva. Natho je izveo korner, Nikolić je prebacio loptu na drugu stranu, a kapiten Marković zahvatio volej i probušio mrežu Subotičana. 

Crno-belima su se posle vođstva nastavili da "grizu" i napadaju, pa je u 77. minutu Zahid duplirao prednost. Norvežanin se ubacio iz drugog plana, prevario svog čuvara i sa desetak metara povisio na 2:0. 

"Plavi golubovi" u tim trenucima bili su na kolenima, što su gosti iskoristili i četiri minuta kasnije zadali novi udarac i postavili konačnih 3:0. Igrači Partizana izveli su sjajnu akciju. Belić je dodao do Severine, koji je odlično pronašao Saldanju, a ovaj iz prve pogađa u dalji ugao. 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija