• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2023

19:14

Rutinska pobeda Partizana! Lider ubedljiv u Subotici (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Rutinska pobeda Partizana! Lider ubedljiv u Subotici (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli u gostima savladali Spartak sa 3:0 (0:0) u 12. kolu Superlige.

Fudbaleri Partizana upisali su i devetu uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu.

Posle slabog prvog poluvremena, "parni valjak" je dodao gas u drugom delu i golovima Svetozara Markovića, Gajasa Zahida i Mateusa Saldanje ostvario novi trijumf, čime se učvrstio na prvom mestu na tabeli.

Spartak - Partizan 0:3 (0:0)

Strelci: Marković u 70, Zahid u 77, Saldanja u 81. minutu.

Grad: Subotica

Stadion: Gradski

Gledalaca: oko 6.500

Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac)

Žuti kartoni: Kanute, Natho, Stjepanović (Partizan)

SPARTAK (4-5-1): Vulić - Tanasijević (od 66. Prijović), Kerkez, Ćalasan, Vidaković - Bijelović, Todoroski (od 86. Jocić), Tošeski (od 81. Mijić), Đurasović, Stanojev (od 86 Stajković) - Ubiparip (od 81. Mudrinski).

Trener: Aleksandar Keržakov

PARTIZAN (4-3-3): Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Kanute (od 46. Nikolić), Belić, Natho (od 74. Šćekić) - Zahid, Kalulu (od 65. Severina), Saldanja (od 88. Baždar).

Trener: Igor Duljaj

UŽIVO:

KRAJ DRUGO POLUVREMENA

88. minut - Ljut je Kvinsi Menig što nije dobio priliku da uđe na teren. Kamera je uhvatila Holanđanina kako besni kod klupe za rezerve.

81. minut - GOOOL! "Parni valjak" će upisati i devetu uzastopnu pobedu. Sve dileme rešio je Saldanja. Bio je to mat u tri poteza. Belić do severine, koji je odlično pronašao Brazilca, a ovaj lukavo pogodio dalji ugao.

77. minut - GOOOL! Vode crno-beli sa 2:0. Ponovo je Zahid strelac i ponovo je Nikolić strelac. Sjajno se norveški reprezentativac ubacio iz drugog plana, prevario čuvara i sa desetak metara matirao golmana Spartaka.

74. minut - Mogao je Severina da stavi tačku na ovaj meč. Krenuo je u kontru, išao sam na golmana Vulića, ali je sebi dao prejak for i upropastio idealnu šansu.

70. minut - GOOOOL! Vodi Partizan. Natho je izveo korner s desne strane, Nikolić je glavom prebacio loptu na drugu stanu, a kapiten Svetozar Marković snažnim udarcem sa peterca pocepao mrežu Spartaka.

68. minut - Antić je centrirao u kazneni prostor, Zahid uspeo glavom da je prebaci na drugu stativu, ali je Stojković zakasnio.

61. minut - Zahid je centrirao s leve strane, Ilić je na drugoj stativi šutirao, pogodio stativu, ali mu se lopta ponovo odbila i završila u mreži. Međutim, VAR je reagovao, mladi štoper je igrao rukom i zbog toga je pogodak poništen.

59. minut - Najbolja prilika za Spartak. Toševski je ostavio dobru loptu za Todorovskog, on šutirao sa penala, ali je Jovanović odlično intervenisao.

Foto: Starsportphoto

 

58. minut - Probao je i Belić sa distance po zemlji. Lopta je otišla tik pored desne stative.

54. minut - Zapretili su Beograđani posle kornera, koji je izveo Natho. Antić je glavom loptu prebacio na drugu stativu, ali je Marković zakasnio da je ubaci u mrežu.

47. minut - Prvo je probao Saldanja, a potom je uzvratio Bjelović. Rezultat je i dalje 0:0.

46. minut - Prvu izmenu napravio je trener gostiju Igor Duljaj. Umesto veziste Frenka Kanutea na teren je ušao ofanzivac Nemanja Nikolić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Nova odbrana Vulića. Natho je "opalio" sa 20 metara, ali je čuvar mreže Spartaka izbacio loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.

42. minut - Brz kontranapad Spartaka, ali je odbrana crno-belih uspela da zaustavi Bjelovića u prodoru. Potom je Stanojev pokušao sa distance i bio neprecizan.

35. minut - Kakav šut Kanutea i najbolja prilika za "patni valjak"! Zahid je poslao povratnu, Senegalac "zategao" sa 22-23 metra, ali je stativa spasila Spartak. U nastavku akcije ponovo je Kanute pokušao i iznudio je korner.

28. minut - Nikako Partizan ne uspeva da poveže nekoliko dobrih pasova. Nijednom lider na tabeli nije ozbiljno zapretio Spartaku. S druge strane, ekipa Aleksandra Keržakova opredelila se za defanzivu i kontranapade.

Foto: Starsportphoto

 

23. minut - Kanute je zaradio žuti karton zbog prekršaja na 40 metara od gola. Posle kombinacije domaćih igrača, Ćalasan je poslao dobar pas, ali je lopta prošla krzo peterac Beograđana.

16. minut - Dobra prilika za Spartak posle prekida, Vidaković je bio najviši u skoku i šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

10. minut - Todorovski je probao sa desnog boka da iznenadi golmana Jovanovića, ali bez uspeha.

9. minut - Prvi šut u okvir gola. Pokušao je Natho sa distance, Vulić siguran.

7. minut - Posle kombinacije Natha i Kalulua izborili su crno-beli prvi korner, ali je odbrana Spartaka bila na nivou.

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Prvo uzbuđenje ispred gola domaćih. Antić je centrirao s leve strane, ali je golman Vulić dobro intervenisao.

1. minut - Utakmica u Subotici je počela.

19.52 Ove sezone Partizan je odigrao nerešeno samo sa TSC-om na startu prvenstva, a potom je redom dobijao Vojvodinu, niški Radnički, Javor, IMT, Radnik, Železničar, Napredak i Mladost iz Lučana. S druge strane, Subotičani su savladali IMT, Železničar, Vojvodinu, Voždovac i TSC, dok su gubili od Radnika, Crvene zvezde, Napretka, Mladosti i Čukaričkog.

19.30 Šef stručnog štaba Spartaka, Aleksandar Keržakov, uoči okršaja sa crno-belima:

- Svi savršeno znaju kakvog je kvaliteta naš rival i kakvi su njegovi igrači. Imali smo dovoljno vremena da ih analiziramo, ali jasno je da nas očekuje jedna teška i složena utakmica. Nadam se da ćemo pokazati dobru igru, kao i da će nas dočekati lepa atmosfera na stadionu.

Foto: Starsportphoto

 

19.21 Trener Partizana, Igor Duljaj, pred gostovanje na severu Bačke:

- Nema kombinovanja, jer je ovo najvažnija utakmica, prva sledeća je uvek najbitnija. Ništa drugo me ne interesuje, samo duel sa Spartakom. Pripremamo se kao i protiv Lučana. Igraju sa trojicom pozadi, oni su motivisani, a nadam se da će nam teren dozvoliti da igramo fudbal. Publika zaslužuje da vidi dobru predstavu, uz navijače koji će nam biti vetar u leđa i veliki štit.

19.12 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Spartaka i Partizana u Subotici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija