• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2023

22:44

Šteta! Partizan posle produžetka pao protiv Olimpijakosa!

Starsportphoto

Partizan

Šteta! Partizan posle produžetka pao protiv Olimpijakosa!

Podeli vest

Izabranici Željka Obradovića na nestvaran način izgubili večeras u gostima od grčkog velikana rezultatom 98:94 (28:21, 21:22, 10:26, 26:16, 13:9) u 4. kolu Evrolige.

Neverovatan poraz košarkaša Partizana u Pireju! Imao je regionalni šampion sve u svojim rukama, vođstvo do poslednjeg minuta i tri napada da sve prelomi i ostvari veliku pobedu, ali je kapiten Kevin Panter sve uprskao.

Džejms Naneli je u regionalnom delu trojkom uz zvuk sirene obezbedio produžetak, ali u dodatnih pet minuta crveno-beli su ponovo podbacili u samom finišu. Panteru je ispala čista lopta, a Olimpijakos je to znao da kazni i slavi sa 98:94

Crno-beli su dobro otvorili utakmicu, ali je domaćin vrlo brzo uspostavio inicijativu, a potom stekao i prednost od šest poena. U tim momentima su Beograđane u životu održavali Ledej i Naneli, koji su uspeli da daju trojke, da bi u samom finišu prve deonice Larencakis, Milutinov i Vilijams Gos obezbedili crveno-belima prednost od 28:21.

Ponovo je skok bio najveći problem Partizana, nikako centri nisu uspevali da uspostave kontrolu pod košem, pogotovo kada je reč o defanzivi. I to se odražavalo na rezultat. Najveću prednost Olimpijakos je imao sredinom druge deonice kada je otišao na "plus 12" zahvaljujući seriji 10:2 i odličnom šutu za tri poena.

Trgli su se Beograđani pred sam odlazak na odmor. Prvo je Kaminski pogodio trojku, potom je i Anđušić pogodio sa distance, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 49:43 za domaći tim. U tim momentima najefikasniji su bili Ledej sa 12 i Kenan sa 11 poena.

Po povratku iz svlačionice slika na parketu se potpuno promenila. Ekipa Željka Obradovića krenula je izuzetno agresivno, a glavni pokretač bio je raspoloženi Alen Smailagić.

Prvo je mladi centar pogodio dve trojke zaredom, a potom je bio siguran i u reketu i sa slobodnih bacanja - ukupno 11 poena za tri i po minuta. Uspeli su crno-beli da naprave seriju od 13:0, potpuno su okrenuli situaciju u svoju korist, dok Grci nisu mogli da pogode ništa sa distance.

Otišao je šampion ABA lige na "plus deset", a utisak je pokvario Kaminski, koji je bez potrebe napravio prvo četvrti faul, a potom zaradio i tehničku grešku, zbog čega je za njega meč već tada bio gotov.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, na krilima sjajne odbrane i raspoloženog Ledeja uspeo je "parni valjak" treću četvrtinu da završi sa 69:59. I bilo je jasno da će u poslednjih deset minuta Olimpijakos morati da krene na sve i ništa.

Tako je i bilo. Prvo je velikan iz Pireja napravio seriju 10:2 i smanjio zaostatak, proradio je ponovo šut za tri poena. Igrači Partizana su bez potrebe igrali brzopleto u napadu i poklanjali lopte rivalu, koji je to umeo da kazni i na tri i po minuta pre kraja smanji na samo "minus dva".

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a u tim momentima je kapiten Panter davao "veštačko disanje" crno-belima i održavao minimalnu prednost.

Na minut 40 sekundi pre kraja Smailagić je dao trojku za 82:79, potom je Doužer bio odličan u odbrani, ali Ledej nije uspeo da pogodi sa distance. Nakon toga je Alen napravio peti faul, što je bio veliki hendikep za goste.

Foto: Starsportphoto

 

Pri vođstvu 82:81 imali su Beograđani dva napada i oba su završena promašajem Pantera, prvo za tri, a potom i za dva poena. Usledio je prekršaj Doužera, a Larencakis je pogodio četiri penala zaredom i doneo Olimpijakosu prednost od 85:82.

I onda, poslednji napad za infarkt. Ostao je Naneli sam na šutu i pogodio trojku za 85:85 i produžetak u Pireju.

Drama se nastavila i dodatnih pet minuta, igralo se koš za koš, a na kraju je presudio bivši igrač "parnog valjka" Najdžel Vilijams Gos, koji je kaznio još jednu Panterovu izgubljenu loptu. Ušlo se u penal završnicu, međutim, nisu Beograđani uspeli da preokrenu, pa su sada na skoru 1:3, dok crveno-beli imaju 2-2.

Najefikasniji pojedinci u hali "Mira i prijateljstva" bili su Larencakis sa 19, Ledej je dao 18, a Panter 17 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20