• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2023

00:52

"Grobari" će dugo pamtiti ove reči Duljaja, Jovanovića i Baždara!

Starsportphoto

Partizan

"Grobari" će dugo pamtiti ove reči Duljaja, Jovanovića i Baždara!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana su posle velike drame i penala prošli u plej-of za Ligu konferencija.

Posle 2:0 i 120 minuta, sve je rešeno na penale, 5:4 i to tako što je golman Aleksandar Jovanović odbranio ponovljeni penal u petoj seriji Alaskerovu.

Pres-konferenciju otvorio je trener Igor Duljaj:

- Bio sam siguran u prolaz jer sam znao da onakva utakmica prva ne može da se ponovi. Znam koliko moj tim može, čitali smo naslove neke i ružnjikave posle tog meča sa pravom i rekao da ta utakmica mora da se zaboravi. Nismo je ni analizirali, jer nije bilo smisla. Momcima svaka čast oni su izneli največi teret, navijači, uprava koja je spustila cene ulaznica, velika pobeda, mnogo teško, posebno što se tiče psihe, ali sam bio ubeđen i da verujem da ćemo proći - istakao je pred novinarima strateg crno-belih.

Duljaj je prokomentarisao i činjenicu da je prvi trener u istoriji Partizana koji je nadoknadio 0:2 iz prvog meča.

- Velika pobeda. Ostvario sam se onog trenutka kada sam zaigrao za prvi tim. Lep podatak ali sve radim da bih pomogao ovim mladim momcima. I uprava je odradila dobar posao, jer je dovela igrače koje sam želeo. O njima će se pričati, njihovim odbranama, golovima, to ulazi u istoriju, a ne o mojim ciframa.

Foto: Starsportphoto

 

Reč je dobio Samed Baždar koji je hladnokrvno izveo peti penal i doveo Partizan na korak do plej-ofa Lige konferencija.

- Generalno u utakmicu smo ušli da preokrenemo rezultat iz prvog duela. Pametno smo igrali, nismo srljali, jurili, napadali do kraja bili bolji, imali par šansi. Peti penal sam hteo da šutnem, hteo da odlučim iako je ispalo na kraju to uradio Jovanović.

Na pitanje da li mu je to bio pritisak jedan od junaka fantastične noći crno-belih odgovorio je:

- Ne, nisam osetio pritisak. To je moj posao, to moram da radim i na kraju kraju krajeva to mi je inspiracija za dalje

Foto: Starsportphoto

Jovanović odbranio penal u petoj seriji

Apsolutni heroj i najzaslužniji za eliminaciju Azera golman Aleksandar Jovanović sve zasluge za veliku pobedu pripisuje timu.

- Prvo da prokomentarišem herojstvo... Heroj je tim, znali smo da ne smemo da primimo gol tako je i bilo. Što se penala tiče imam dobar skor. Imam te rituale, volim da kontaktiram sa rivalom. Znao sam da ću odbraniti i kad je bio taj ponovljeni drugi penal jer je pritisak bio na igraču Sabaha. Svesni smo da neće biti lako protiv Nordsjelanda, ali mi smo Partizan i igraćemo da prođemo dalje - rekao je Jovanović na pres-konferenciji.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija