• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

11:44

IHF je imao druge kriterijume... Srbija ostala bez Svetskog prvenstva!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

IHF je imao druge kriterijume... Srbija ostala bez Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Predsednica Rukometnog saveza Srbije reagovala na odluku da pozivnicu za planetarnu smotru dobiju Švajcarska i SAD.

Bili su rukometaši Srbije nadomak velikog čuda u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo. Izabranici selektora Borisa Rojevića umalo su eliminisali Špance u Novom Sadu, ali je ključan u dvomeču sa "furijom" bio samo jedan gol. 

Budući da je Srbija ostavila sjajan utisak, čelo našeg Saveza na čelu sa Milenom Delić, uputilo je zahtev za specijalnu pozivnicu IHF-a za nastup na Svetskom prvenstvu. Nadali su se na Tošinom bunaru da bi Svetska rukometna federacija mogla da izabere "orlove", ali je pre nekoliko dana stigla vest - na Mundijal idu Sjedinjene Američke Države i Švajcarska. 

Reprezentacija Srbije nije dobila specijalnu pozivnicu i neće učestvovati na planetarnoj smotri koja je na programu početkom 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. 

„Znali smo da će biti izuzetno jaka konkurencija za tu drugu poziciju, jer prva je već bila sigurna za SAD. Nadali smo se da će prioritet imati najbolje plasirana reprezentacija sa prethodnog Svetskog prvenstva, ali nažalost IHF je imao druge kriterijume“, izjavila je predsednica RSS Milena Delić.

Foto: Starsportphoto©

 

Ipak, Delićeva je zadovoljna igrom Srbije protiv favorizovanog rivala u baražu na Svetsko prvenstvo. 

„Učinili smo sve što je bilo do nas. Najviše mi je žao momaka jer će propustiti jedno veliko takmičenje. Ipak, ne posustajemo, radimo dalje, ulažemo napore da unapredimo od mlađih selekcija pa do seniorskih i za nas će biti mnogo važno Evropsko prvenstvo 2026. godine i još značajnije Svetsko prvenstvo 2027“, podvukla je Milena Delić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija