• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2024

15:45

Sportski savez Srbije preuzeo nadležnosti Sportskog saveza grada Vranja

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

Sportski savez Srbije preuzeo nadležnosti Sportskog saveza grada Vranja

Podeli vest

Sportski savez Srbije u skolpu svojih aktivnosti brine se o funkcionisanju teritorijalnih sportskih saveza u skladu sa Zakonom o sportu. Kako je u proteklim godinama bilo više problem ana lokalnom nivou, Sportski savez Srbije je savetovanjem pomagao da se ti problem i prevaziđu.

Nažalost u nekim opštinama to nije bilo dovoljno pa je Sportski savez Srbije preuzimao važnu ulogu u funkcionisanju sporta napr. U Kul ii Vladičinom Hanu. Zbog višegodišnjih problema u vranjskom sportu rukovodstvo Sportskog saveza Srbije predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković savetovali su kako treba reagovati u određenim situacijama, a kako ti planovi nisu u potpunosti realizovani, ostali su propusti. Sredinom aprila ove godine Ministarstvo sporta donelo je rešenje kojim se Sportskom savezu Srbije daje nadležnost za oblast sporta u gradu Vranju.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković održao je sastanak sa delegacijom Sportskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Saveza Davorom Štefanekom. Sastanku su prisustvovali gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević i gradski većnik za budžet, finansije i privredu Bojan Кostić. Tom prilikomrazgovaralo se o detaljima da Sportski savez grada Vranja pređe u nadležnost Sportskog saveza Srbije.

Foto: Sportski savez Srbije

 

- Naš je opšti interes da Sportski savez funkcioniše i organizaciono i po pitanju finansija. Nadam se da ćemo uspeti da poboljšamo situaciju kako bismo sport grada Vranja podigli na viši nivo i kako bi postao prepoznatljiv. Zadatak koji zajednički moramo da rešavamo podrazumeva da sve ono što je zakonom definisano o sportu iz nadležnosti Sportskog saveza Srbije polako prenosimo na local - istakao je gradonačelnik.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek naglasio je da je opšti cilj  da u Srbiji sport napreduje i na lokalnom nivou:

- Sport u gradovima i opštinama je ključ uspeha i rezultata. Кada budemo imali čvrst Sportski savez u gradu, onda možemo da očekujemo i neke nove šampione i rezultate. Hvala vam na inicijativi i želji da se unapredi sport i saradnja podigne na viši nivo - istakao je Štefanek.

Foto: Sportski savez Srbije

 

Na sastanku su dogovoreni ključni koraci o daljem radu Sportskog saveza u gradu, a koji podrazumevaju izradu pravilnika, preuzimanje nadležnosti od strane Sportskog saveza Srbije i određivanje budžeta.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi u Pozorištu ,,Bora Stanković“, Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, pravni savetnik prof. Nenad Đurđević i član Upravnog odbora SSS Slađan Stanojković, održali su sastanak i sa predstavnicima sportskih organizacija Grada Vranja.

- Uveravamo vas, da će Sportski savez Srbije svoje nadležnosti ispunjavati u potpunosti u skladu sa Zakonom o sportu. Кao početni korak već je organizovan Sportski odbor za Grad Vranje. Pozivam vas da zajednički doprinesemo daljem razvoju sporta u Vranju - istakao je Štefanek.

Generalni sekretar Goran Marinković nadovezao se na reči Štefaneka:

- Kao što je predsednik Sportskog saveza Srbije i rekao, najmasovnija sportska organizaciju u Srbije tu je za naše članice, ovoga puta i za sve sportske organizacije grada Vranja koje žele da se na zakonit način bave sportom, ulažu svoje vreme, rad i trud. Verujemo da ćemo nakon ovog sastanka svi biti na istom zadatku, a to je što brža stabilizacija sporta grada Vranja. Samo zajedničkim trudom možemo postići ovaj cilj, od koga nema odustajanja. Želja nam je da se u što kraćem roku klubovi, lokalna samouprava i Sportski savez Srbije izbore za prevazilaženje trenutne situacije i ponovno uspostavljanje rada teritorijalnog sportskog saveza u Vranju – rekao je Marinković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija