• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

04.05.2024

17:24

Pešmalbek: Španija je pod pritiskom, moramo da iskoristimo tu šansu!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Pešmalbek: Španija je pod pritiskom, moramo da iskoristimo tu šansu!

Podeli vest

Iako je "crvena furija" apsolutni favorit, mislim da i mi imamo šansu da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo dalje, poručio je srpski rukometaš Dragan Pešmalbek (28).

Izabranici Borisa Rojevića okupili se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, odakle će u nedelju otputovati u Lalin. Već u sredu ih u španskom gradiću očekuje prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv domaće selekcije (21.00), dok je revanš zakazan za nedelju u novosadskoj hali "Spens" (17.00).

Pivot "orlova" svestan je da u predstojećem dvomeču Španija ima ulogu favorita, ali veruje da on i saigraču mogu da iznenade rivala.

- Uvek je veliki izazov igrati sa jednom od najboljih ekipa na svetu. Biće dobro za nas da posle odlične provere u martu u Poljskoj, odemo korak dalje. Iako su Španci favoriti i jako su kvalitetni, mislim da mi imamo šansu da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo daljeŠpanija će biti pod velikim pritiskom, s obzirom na izuzetno loš rezultat na Evropskom prvenstvu i to bi trebalo da iskoristimo. Idemo tamo da pokušamo da odigramo što bolje i da se u drugom meču pred našom publikom pokažemo u najboljem svetlu - rekao je Pešmalbek.

Foto: Starsportphoto

Dragan Pešmalbek

Osim momka rođenog u Francuskoj, optimizam ne krije ni srednji bek Lazar Kukić (29). Rukometaš Dinama iz Bukurešta je martovske duele propustio zbog povrede, ali sada je konačno na raspolaganju selektoru Rojeviću.

- Očekuje nas izvanredna ekipa. Imaju i nekoliko povratnika, radi se o iskusnim igračima i sigurno da će to biti dve teške utakmice. Od Španije su uvek velika očekivanja i pritisak će biti na njihovoj strani, a mi ćemo, kao i uvek, uz dobar ambijent i atmosferu pokušati da što bolje spremimo utakmicu. Daćemo poslednji atom snage da najpre ostvarimo dobar rezultat u gostima, a potom i da u Novom Sadu, pred punim tribinama, donesemo radost našim navijačima - naglasio je Kukić.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo održaće se iduće godine od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija