• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: D.K.

09.01.2023

21:12

KOMŠINICA O STRADALOM BOKSERU: Bio mi je kao brat!

Informer

Ostali sportovi

KOMŠINICA O STRADALOM BOKSERU: Bio mi je kao brat!

Podeli vest

Miomir Marjanović poznat kao “Metlica” jer je, kako navodi njegov prijatelj i novinar koji je pratio njegovu sportsku karijeru, Tomislav Santrač “čistio” protivnike iz ringa, poginuo je danas na divljem pružnom prelazu u ulici Dušana Popovića u Nišu. Njega je na pruzi Niš – Dimitrovgrad udarilo šinsko vozilo za održavanje pruge a Miomir je izdahuo na licu mesta

- O Miomiru sve najlepše mogu da kažem, bio mi je kao brat, najverniji prijatelj, najbolji komšija. Još se nadam da je neka greška, da nije on taj ko je stradao - ovim rečima Spomenka Pešić, prva komšinica  niškog boksera Miomira Marjanovića komentariše tragičnu vest o njegovoj smrti.

Marjanović je živeo u stambenoj zgradi u ulici Triglavska 13, nedaleko od mesta gde je tragično okončao svoj život. Spomenka kaže da je i Miomir stanovao  na trećem spratu kao i ona i da su se viđali svakodnevno.

- On je živeo sam ali su ga ćerka i zet stalno obilazili. Imao je divnu porodicu, i on je bio veoma srdačan. Mnogo smo se lepo slagali, uvek bi mi se lepo javio, stalno smo bili zajedno, kad je nešto njemu potrebno ili meni, uvek smo se pomagali. Nije propuštao da mi se javi, da popričamo da se nasmejemo i kada bismo se sretali na ulici. Voleo da se šali, družili smo se i sa njegovim kumom jer zajedno radimo u štampariji – opisuje ova NIšlijka stradalog komšiju.

Kaže da ga je poslednji put videla 1. januara kada je otputovala u Paraćin zbog smrtnog slučaja.

- Još ne mogu da verujem da je mrtav, kada sam čula strašno sam se potresla, pritisak mi je otišao u 200. Stalno je šetao, bio je zdrav, prav, dobar čovek, strašno je što ga više nema – kazala je ova žena.

Foto: Privatna arhiva

Ispred Miomirove zgrade okupile su se komšije i komentarilisale tragediju koja se dogodila na pruzi koja je već odnela mnoge živote.

- Ma nisam mogao da verujem svojim ušima kada sam čuo da je Metlica poginuo. On je bio drugar, prijatelj, uvek raspoložen.. Komšiluk ga je obožavao, voleo je da nam priča o svojim slavnim danima a mi smo ga rado slušali. I to tako, na pruzi, hteo je prečicom da stigne do kuće i tu je i skončao. Trenutak nepažnje i ode Metlica – rekao je ovaj Nišlija koji nije želeo da mu se pominje ime.

Tomislav Santrač  kaže da je Miomir bio zlatna generacija bokserskog kluba Radnički.

- Bio je jedan od boljih boksera Radničkog ali u u onoj velikoj Jugoslaviji. Bio je u kategoriji Marjana Beneša, velter, tu je bila i najveća konkurencija. Njegov život je jedna tužna priča, jedna od onih koju proživljavaju bokseri posle završetka karijere – kazao nam je Santrač.

Pružni prelaz na kome je Miomir stradao iako divlji je vrlo frekventan jer je prečica do Univerzitetskog kliničkog centra i Vojne bolnice a njime se i najlakše izlazi na centralnu gradsku saobraćajnicu Bulevar dr Zorana Đinđića. Iako je samo par stotina metara dalje, baš iz razloga bezbednosti, izgrađen prolaz ispod pruge, mnogi meštani naselja Apelovac u žurbi biraju opasnu prečicu koja je Metlicu koštala života.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija