• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.11.2021

23:14

RADNIČKI KREĆE U ODBRANU TRONA! Kragujevčani u Splitu počinju pohod na novi regionalni torfej

Starsportphoto

Ostali sportovi

RADNIČKI KREĆE U ODBRANU TRONA! Kragujevčani u Splitu počinju pohod na novi regionalni torfej

Podeli vest

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da nijedna utakmica na turniru Regionalne lige u Splitu neće biti laka i dodao da se nada da će njegova ekipa predstojeće utakmice iskoristi da izađe iz krize u kojoj se nalazi

Vaterpolisti Radničkog započinju odbranu titule u Regionalnoj ligi turnirom u Splitu, koji je na programu od četvrtka do nedelje, uz učešće šest ekipa.

Prvi rival Kragujevčanima biće kotorski Primorac, sutra od 17.00, dok će u petak odigrati dve možda i najteže utakmice, sa Crvenom zvezdom od 13.40 i splitskim Jadranom od 20.40.

U subotu će odmeriti snage sa domaćim Mornarom (18.50), dok turnir zatvaraju u nedelju (13.40) sa šibeničkim Solarisom.

- Idemo utakmicu po utakmicu, svaki rival je u ovom trenutku za nas težak. Prošle godine je ova ekipa osvojila Jadransku ligu, ali je izuzetno teško dobila Primorac (12:10) i Solaris (9:8), u izuzetno napetim utakmicama turnira u Dubrovniku - rekao je Stevanović, prenosi klub.

Foto: Starsportphoto

Vaterpolisti Radničkog

- To dovoljno govori o kvalitetu svih timova. Neće biti lako ni protiv jednog protivnika i u svaki meč moramo ući koncentrisani, ne samo zbog bodova, već i podizanja nivoa igre - dodao je on.

Radnički je trenutno u rezultatskoj krizi, pošto nije slavio na poslednje tri utakmice.

- Za nas turnir možda dolazi u lošem momentu, ali se nadam da ćemo ga iskoristiti na najbolji način i izvući se iz krize u igri koju smo konstantno imali u nekom proteklom periodu, pa možda čak i od početka sezone. Daleko smo od našeg očekivanog nivoa - rekao je Stevanović.

- Vreme je da ispravimo greške i zaigramo na način na koji smo želeli od početka sezone - zaključio je trener Radničkog.

Foto: Starsportphoto

Vaterpolisti Radničkog

Druga grupa počinje dan ranije, u Beogradu, gde će Novi Beograd ugostiti Jug, Mladost iz Zagreba, Partizan, Šabac, Jadran iz Herceg Novog i Budvu.

Regionalna liga se ove sezone sprovodi kroz tri faze, tokom koje će svih 13 rivala po jednom međusobno ukrstiti koplja. Četiri najbolje ekipe igraće na završnom turniru, 11. i 12. marta.

Radnički je prošle sezone napravio veliko iznenađenje i postao prvi srpski tim koji je osvojio Jadransku ligu i to u 13. izdanju tog takmičenja. Tada je na završnom turniru u Zagrebu najpre savladao Mladost na peterce (14:13), a potom u finalu i dubrovački Jug (14:12).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija