• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

13.04.2024

19:05

Šteta! Ništa od borbe za trofej! Novak gubio, pa se vratio, ali Rud ide u finale Monte Karla! (VIDEO)

EPA

Novak Đoković

Šteta! Ništa od borbe za trofej! Novak gubio, pa se vratio, ali Rud ide u finale Monte Karla! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu. Kasper Rud eliminisao je prvog igrača sveta 2:1 u setovima (6:4, 1:6, 6:4).

U prvom setu, Rud je sa dva brejka došao do prednosti, a onda je srpski as dodao gas, probudio se i deklasirao rivala za izjednačenje. U trećem spektakl od tenisa, Norvežanin stiže do 3:0, Nole se vraća, ali nije imao snage za potpuni preokret.

Prvi gem i odmah brejk! Norvežanin je već na startu načeo prvog tenisera sveta i pokazao da će biti tvrd orah. Od početka meča gledali smo duže poene i sigurnog Ruda, koji je forhendom po paraleli završio ovaj gem. Odličnim servisima krenuo je rival po potvrdu brejka i brzo je duplirao vođstvo. Noletu nije pomoglo ni njegovo najjače oružje ritern. 

Tek posle dva izgubljena gema Đoković je počeo da se budi. Kasper je napravio grešku forhendom, a srpski teniser došao do prvih gem lopti i vinerom se upisao na semafor.

Foto: profimedia

 

Onda je naš as zapretio, Rud krenuo sa dve greške, dva forhenda otišla su u aut, ali se "izvadio" prvo sjajnim drop šotom, pa lobom. Ovaj gem se igrao na razliku, na kraju ga je dobio norveški igrač i tako odbio nalet protivnika.

Mnogo muke za Novaka u prvom setu. Deseti teniser sveta stigao je brzo i do duplog brejka, posle čega je bilo jasno da će se Đoković teško izvući u prvom periodu igre. Usledio je konačno brejk Srbina, pa potvrda, ali na kraju Kasper Rud ipak stiže do vođstva u setovima rezultatom 6:4. Mnogo je grešio Đoković u prvom setu, najviše iz forhenda, a Norvežanin je tako prvi put u karijeri protiv Novaka osvojio set.

 

 

U drugom setu - stari dobri Novak Đoković! Prvi reket planete je sada sigurniji, i ovaj period otvara osvojenim gemom i prvi put vodi u meču. U nastavku dominacija Srbina. Nole je napao rivala, a upravo ta ofanziva donela mu je dve brejk lopte. Iskoristio je ekspresno prvu, kada je Rud pogrešio. Treći gem donosi potpuno superiornog Novaka. Rud potpuno nemoćan, a na kraju šlag na tortu, skratio je srpski teniser loptu, a drop šot Kasper nije mogao da stigne.

 

 

Novak je nastavio u top ritmu, ali Norvežanin je popravio servis, uspeo da se izvuče i osvoji prvi gem. Mučio se Nole sa prvim servisom, ali je ipak uspevao da dobije svoje servise. Rival je, međutim, potpuno pao, pa to nije uspevao da iskoristi. Drop šotovi služe Noleta i on je u velikoj brzini grabio ka izjednačenju u setovima. 

Na svom servisu bukvalno se ugasio Rud, napravio tri duple greške, igrao loš forhend, Đoković stigao do tri brejk lopte iskoristio prvu i servirao za drugi set. Sedmi gem drugog seta Nole je ekspresno osvojio i za 39 minuta stigao do izjednačenja u setovima. 

Foto: profimedia

 

 

Odlučujući set pripao je norveškom teniseru koji je ekspresno poveo sa 3:0, Nole ipak zakuvao meč. Srpski teniser je potom uspeo da smanji na 3:1, čak je izjednačio i na 4:4, ali više od toga nije mogao.

Norvežanin će se za trofej u nedelju od 15 časova boriti protiv Stefanosa Cicipasa koji je u drugom polufinalnom duelu neočekivano savladao Janika Sinera sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:4).

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kraj: Kasper Rud savladao Đokovića!
Novak Đoković

Kraj: Kasper Rud savladao Đokovića!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković (37) protiv norveškog tenisera Kaspera Ruda (25) danas posle 15.30 (Sport klub 1) igra polufinale mastersa u Monte Karlu. Srpski as juče je u meču četvrtfinala bio bolji od Australijanca Aleksa De Minora, a na teren će po završetku prvog polufinala u kojem se sastaju Janik Siner i Stefanos Cicipas.

13.04.2024

14:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20