• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

10.03.2024

02:32

Australijanac tvrd orah!  Novak se preznojio na startu Indijan Velsa! (VIDEO)

Tanjug/AP

Novak Đoković

Australijanac tvrd orah! Novak se preznojio na startu Indijan Velsa! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković je teže nego što se očekivalo presdkočio prvu prepreku na Mastersu u Indijan Velsu.

Svetski teniser broj 1 u tri seta savladao je Australijanca Aleksandra Vukića 2:1 (6:2, 5:7, 6:3)  i plasirao se u treće kolo. 

Prvi set uopšte nije nagoveštavao da će se Đoković preznojiti već na startu turnira na kojem se pojavio prvi put posle pet godina. Već na početku meča srpski teniser je oduzeo servis "kenguru" i odmah ga potvrdio. U četvrtom gemu Vukić je imao šansu za brejk, ali se Nole iščpao. Onda je rival na svoj servisd stigao do gema i to je sve što mu je Đoković dozvolio u ovom delu igre. Naredna tri gema osvaja prvi reket planete i moćno, posle samo 34 bminuta stiže do prvog seta.

 

 

Kao da se Novak posle laganog osvajanja seta malo opustio, što, inače, na njega ne liči i drugu deonicu krenuo je sa tri izgubljena gema. Međutim, Đoković je uzvratio udarac i izjednačio, a onda je Vukić prekinuo njegovu seriju. Do rezultata 5:6 i jedsan i drugi su osvajali gemove na svoje servise, ali kada je trebalo da osvoji gem za 6:6 i taj brejk Novak je popustrio i australijski teniser je brejkom na iznenađenje svih osvojio drugi set meča u kalifornijskoj pustinji i stigao do šokantnog izjednačenja.

 

 

U trećem setu nije bilo brejka kada je Novak opet proradio i dobio gem na servis protivnika za 3:2. Odmah u sledećem gemu na svoj servis potvrdio je brejk, definitivno slomio Australijanca i krenuo ka pobedi... Đoković je do kraja osvojio još dva gema na svoj servis, brejknuo Vukića u devetom, osvojio i drugi set i plasirao se u treće kolo Indijan Velsa.  

Naredni rival najboljeg tenisera sveta je Luka Nardi iz Italije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija