• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2024

10:00

Optužio je Novaka da laže, sad ga čeka pakao!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Optužio je Novaka da laže, sad ga čeka pakao!

Podeli vest

Novak Đoković i Tejlor Fric igraće u četvrtfinalu Australijan opena.

Biće to Srbinu i Amerikancu deveti međusobni okršaj, Fric nijednom nije uspeo da slavi, dobio je samo dva seta, a jedan njihov meč se posebno pamti. Igrali su već na Australijan opena, 2021. godine, kada je Fric optužio Novaka da laže da je povređen pošto je naš teniser slavio nakon pobede  7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2. Nakon tog meča su se sastali još pet puta, a Amerikanac nije bio ni blizu šanse da pripreti Novaku, koji mu vraća za sve ono što je pričao pre tri godine.

Srpski teniser je i 2021. godine trijumfovao u Melburnu, iako je imao ozbiljnu povredu, rupturu mišića stomaka. Tada je u trećem kolu doživeo povredu mišića trbušnog zida zbog koje je jedva završio duel s Fricom. Razmišljao je čak i da se povuče s turnira. Iz ko zna kog razloga - mnogi mu nisu poverovali. Od  Frica preko Stefanosa Cicipasa, a još više "nevernih Toma" bilo je pošto je nastupio u četvrtfinalu i slavio u četiri seta.

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Posle gladijatorske borbe je savladao Amerikanca nakon pet setova. Dobio je Srbin prva dva seta, a onda je početkom trećeg seta proklizao, našao se na zemlji, pa je tražio medicinski tajm-aut. Mučio se, igrao sa bolovima, tražio pomoć od doktora, pio tablete protiv bolova, ali nije želeo da odustane. To je sve koristio Fric, dobio dva seta i izjednačio na 2:2. Upornost i patnja su se isplatili, lekovi su delovali, pa je Novak zaigrao na prepoznatljivom nivou u odlučujućem setu i na kraju pobedio 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.  Fric je nakon poraza kukao i optužio Novaka da nije povređen. 

U petom setu je delovao dobro. Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra. Delovalo je da ima problema u trećem i četvrtom, a ništa u petom setu. Možda se izborio sa tim. Srećan sam zbog njega što se tako dobro oporavio - kazao je tada Amerikanac.

 

Foto: AP/Photo

Tejlor Fric i Novak Đoković

 

U narednom kolu je posle četiri seta Novak bio bolji od Miloša Raonića. Pio je jake tablete protiv bolova, a na tom meču se videlo da mu je stomak potpuno zavijen. Ipak, stisnuo je zube, u nastavku turnira su pali Aleksandra Zverev, Aslan Karacev i Danil Medvedev u finalu. Ispostavilo se da je igrao sa pokidanim mišićem od 2,5 centimetara i osvojio trofej. 

Znam da mnogi sumnjaju, ali stvarno sam pokidao mišić. Nikada nisam to osetio, ali je magnetna rezonanca pokazala kidanje. Vratio sam se sa nove magnetne rezonance koju sam odradio jutros i oštećenje je veće nego kada se dogodila povreda. Ruptura je trenutno 2,5 centimetra – 25 milimetara. Kada se povreda dogodila, bila je 1,7 centimetara - otkrio je tada srpski teniser koji je zbog povrede pauzirao nekoliko meseci, a na teren se vratio tek sredinom aprila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija