• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

08:46

Nole uoči AO poručio! Ne dopada mi se ovaj osećaj! Nikada ne provociram, a kreatin uzmem ponekad!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole uoči AO poručio! Ne dopada mi se ovaj osećaj! Nikada ne provociram, a kreatin uzmem ponekad!

Podeli vest

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, uoči početka Australijan opena dao je opširan intervju za francuski Lekip u kojem je rekao da nikada ne provocira publiku, kao i da je imao ličnih problema tokom turnira u Monte Karlu prošle godine.

Novak Đoković u Melburnu juri 11. titulu,  a u prvom kolu igra sa Dinom Prižmićem, 178. teniserom sveta. 

Uoči pohoda na novi rekord, Nole je otvorio dušu za renomirani francuski list i iskeno govorio o ličnim problemima, provokacijama, kreatinu i drugim temama.

„Posle meča razmišljam mnogo o promašajima – ne posle svih, ali posle važnih. Posle Vimbldona, ali i posle meča sa Sinerom u Malagi. Pogledao sam ponovo najbolje detalje s tog meča, na jednoj meč lopti sam mogao da gađam paralelu, naravno da žalim za time“, rekao je Đoković.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ovo je srpski as pričao u intervjuu datom krajem novembra, ali je objavljen tek sada. Otkrio je i da mu nije jasno kako je dobio neke mečeve. 

„Nekada ti život uzme, nekada ti da. Dobio sam neke neverovatne mečeve u 2023. za koje se pitam kako sam ih dobio, poput finala Sinsinatija sa Alkarazom. Na 6-6 u taj brejku drugog seta on je imao otvorenu paralelu, ali sam pogodio u koju će stranu gađati, uzeo sam set i meč. Kao sa Federerom 2019. godine u finalu Vimbldona, tada je on bio bolji, kao što sam ja možda bio bolji sada u finalu Vimbldona od Alkaraza. To ne znači da Karlos nije zaslužio pobedu, na ovako visokom nivou svaki promašaj je skup. Ne dopada mi se osećaj koji imam posle takvih poraza, ali ga istovremeno i volim, jer znam da mi to daje gorivo, da me gura napred, što se i videlo posle Vimbldona“, dodao je Novak.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tokom finala u Sinsinatiju, Đoković je viknuo ka svom timu da mu donesu kreatin.

„Bilo je smešno, braća i brojni prijatelji me zezaju, to je postao ’mim’. Različita su mišljenja o kreatinu, o njegovim efektima. Nekada ga uzimam, nekada ne. Tog dana je bilo vrlo vruće, fizički me je bolelo i želeo sam da ga uzmem, ali nije ga bilo u torbi. Tri-četiri puta sam rekao svojima u timu, nisu znali šta hoću, i na kraju sam zaurlao“.

Svet je brujao o čuvenom "spuštanju slušalice" koje je Novak prekopirao nakon što je pobedio Bena Šeltona prošle godine na Ju-Es openu. Mnogi su ga tada pitali zbog čega je prekopirao proslavu Amerikanca, a Novak je sada objasnio kako je do toga došlo.

"Reakcija je bila uperena ka njemu. Nije se ponašao na pravi način, s poštovanjem, na terenu, a i pre meča. Ako neko sebe smesti u tu nesportsku "zonu", ja odgovorim" - rekao je Nole.

Dotakao se Đoković i odnosa sa publikom.

„Nikada ne provociram, nikada. Ono što vidite je moja reakcija. Kada izlazim na teren, ne želim da svi budu protiv mene, volim prijateljsku atmosferu. Kada se neke stvari dese, ja to ili prihvatim i nastavim dalje, ili reagujem. Ako se neko prema meni ponaša nefer i ako ja doživim da to nije sportski i da je to nepoštovanje, nekada ću istolerisati, ali kada reagujem – onda reagujem. Medvedev i ja u tom smislu kao da smo u pozorištu“, zaključuio je Novak Đokovića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija