• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

19:31

Skandal! Francuz traži kaznu za Novaka! Odbio je test, mora da bude suspendovan

Starsportphoto

Novak Đoković

Skandal! Francuz traži kaznu za Novaka! Odbio je test, mora da bude suspendovan

Podeli vest

Bivši francuski biciklista Mark Madio napao je Novaka Đokovića i poručio da srpski teniser treba da bude suspendovan jer je odbio kompletno doping testiranje pre meča u Dejvis kupu.

Prvi reket sveta je uoči susreta sa Britancem Kamerunom Norijem u četvrtfinalu Dejvis kupa takmičenja u Malagi izabran da bude testiran, zbog čega je Srbin reagovao oštro posle meča.

 - Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, treba da dam krv. Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz antidoping agencije. Za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i po pre meča treba da idem na doping kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin. Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. To je - što je, sada mi predstoji vađenje krvi, nadam se da će promeniti odluku - rekao je tada Đoković. 

Cela situacija digla je veliku prašinu, a sada se oglasio i francuski biciklista Mark Madio, koji je poručio da Đoković kao i svi koji odbiju testiranje treba da budu sanckionisani.

- Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, ako odbijete testiranje, onda si pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo - rekao je Madio gostujući u emisiji na "RMC" radiju.

Foto: profimedia

Mark Madio napao Novaka

On je dodao i da je testiranje pre mečeva uvedeno jer pojedine zabranjene supstance "nestanu" tokom mečeva. 

 

 

- U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite proveru pre početka takmičenja, vreme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje pre takmičenja. Narealno je da je upozoren. To više nije nasumična provera - istakao je Francuz.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20