• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

05:53

Ovo niko nije rekao o Novaku! Reči Amerikanca će svi čuti

profimedia

Novak Đoković

Ovo niko nije rekao o Novaku! Reči Amerikanca će svi čuti

Podeli vest

Bred Gilbert, iskusni stručnjak i trener Koko Gof, kaže da Novak Đoković ove godine igra u formi života, te da je ova njegova sezona verovatno najbolja u poslednjih 50 godina.

Novak Đoković je osvojio tri grenda slam u 2023. godini: Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, koji je bio njegov 24. u karijeri, dok je na mastersu u Parizu osvojio 40. trofej iz kategorije 1.000, a osmi put u karijeri je godinu završio na prvoj poziciji na ATP listi, pa je samo "podebljao" rekorde koje je već oborio. 

Amerikanac nema dilemu, smatra da je 36-godišnji Đoković odigrao najbolju sezonu u poslednjih 50 godina, a objasnio je i zašto.

"Ovo je najbolja godina u muškoj konkurenciji za 50 godina. Novak je neverovatan, osmu godinu je prvi na svetu na kraju sezone, ima skor 27:1 na grend slem turnirima, nije igrao na četiri mastersa, poražen je pre finala prvi put od maja, a ima 36 godina", jasan je Gilbert.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Naš teniser je nanizao 19:0, prvi poraz od finala Vimbldona naneo mu je Janik Siner (2:1) u drugom kolu Završnog mastersa u Torinu. Pre nego što ga je Italijan zaustavio imao je skor 9:0 protiv igrača iz TOP 20, 7:0 protiv TOP 10, a 3:0 u duelu sa teniserima iz TOP 5. Uskoro će postati jedini član kluba 400, postaće prvi u istoriji belog sporta koji je na vrhu ATP liste proveo 400 nedelja, a na tronu će biti siguran do početka januara, što je 406 nedelja na tronu. Nije Bred Gilber jedini koji veliča našeg tenisera. Teniske legende se klanjaju prvom igraču sveta. Patrik Mekinro, brat Džona Mekinroa, kaže da je Novak Đoković tamo gde pripada.  

- On je na vrhu, kao i uvek. Na vrhu teniskog sveta, tačno tamo gde pripada - sipao je komplimente na račun Srbina bivši američki teniser i selektor Dejvis kup tima Amerike. 

 

Foto: AP/Photo

Patrik Mekinro

 

Mihael Štih je opčinjen rekorderom po broju grend slem trofeja. Bivši nemački teniser, koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama 1992. godine, kaže da nikada nije ni pomislio da bi neki igrač mogao da uradi ovo što je Novak. 

- Da mi je neko rekao da će teniseri toliko dugo igrati ne bih im verovao. Kada je Sampras osvojio 14 grend slemova, to je bilo ludo. Nisam mogao ni da pomislim da je moguće da Đoković dođe do 24 slema. Impresivan je, odskače od konkurencije. Ne samo igrački, fizički je jak, njegova volja i stav prema sportu su neverovatni. Posebno me fascinira to što igra najbolji tenis kada je najvažnije. U neizvesnim setovima, taj brejkovima, teško ga je pobediti u tim momentima - kazao je Nemac.

Foto: EPAIMAGES

Mihael Štih

 

 

Bjorn Borg ne sumnja u Novaka Đokovića, ističe da bi mogao da osvoji još nekoliko slemova pre nego završi karijeru.

- Mislim da bi mogao da osvoji još jedan ili dva grend slema. Ko zna? On to ne radi zbog sebe, nego zbog tenisa i novinara. Neverovatno. I dalje pomera granice. Želi da bude najveći. Želi da obori sve rekorde u istoriji tenisa. Fantastičan je, biće tu još je nekoliko godina. Nikad se ne zna šta će Nadal uraditi, zavisi koliko će ga telo još služiti, možda ga telo ne služi 100 odsto, ali i dalje želi da igra. Mislim da će igrati još jednu godinu, ne znam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija