• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

22:40

Idemooo, još dva koraka do titule! Novak u polufinalu Pariza, pao je i Rune

AP PHOTO

Novak Đoković

Idemooo, još dva koraka do titule! Novak u polufinalu Pariza, pao je i Rune

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Parizu.

Đoković je večeras posle velike borbe savladao mladog Dance Holgera Runea sa 7:5, 6:7, 6:4 posle dva sata i 50 minuta igre. Srpski as tako se revanšrirao 16 godina mlađem protivniku za poraz u prošlogodišnjem finalu mastersa u Parizu. 

Prvi reket sveta dosta bolje i energičnije je delovao na terenu u odnosu na duel sa Talonom Griksporom u osmini finala, iako ga tokom mastersa u Parizu muči stomačni virus. 

Foto: Starsportphoto

 

Prvi set protekao je u nadmudirvanju servisima prvog i sedmog tenisera sveta, pa publika u dvorani "Bersi" nije mogla previše da uživa u spektaklu. Obojica igrača je sjajno služio servisu, igrali su se kratki gemovi sa malim razmenama poena. U tom ritmu igralo se sve do desetog gema, kada je Novak odlučio da prvi krene u napad. Ipak, uspešno se odbranio Danac i sačuvao svoj servis. 

Ipak, ništa nije mogao Rune u 12. gemu, kada je Novak konačno stigao do brejka i ujedno i seta i to nakon što je pogodio liniju posle nepunih sat vremena igre. Koliko je Đokoviću laklnulo posle osvajanja seta, videlo se prilikom proslave, kada je rukama nahao i pozavao navijače u "Bersiju" da nastave sa ovacijama.  

Drugi set počeo je kao i prvi, viđena je repriza. Igrači su brzo osvojili gemove za 1:1. Ipak, već u drugom gemu usledilo je odgovor Runea. Danac je potpuno neočekivano napravio brejk i to bez prepuštenog poena Đokoviću. Slavlje rivala nije dugo potrajalo, jer je već u narednom gemu srpski teniser uspešno oduzeo Runeu servis i vratio meč u egal. 

Foto: AP PHOTO

Holger Rune

U nastavku viđena je igra živaca, igrači su bili sigurni na svojim servsima sve do desetog gema, kada je Novak stigao i do meč lopte, ali se sedmi igrač sveta spasao.

U neku ruku Danac je u ovom gemu imao i pomoć sudije, jer je pri rezultatu 30:15 poslao loptu u aut, a potom zatražio čelendž, a iako je kasno reagovao sudija mu je odobrio. Novak je u tom trenutku pobesneo i ušao u raspravu sa sudijom u stolici smatrajući da je Danac morao ranije da zatraži proveru. Naravno, publika je sve to ispratila zvižducima sa tribina.

Ovaj "incident" izbacio je iz ritma našeg tenisera, koji je u taj-brejku potpuno stao sa igrom, što je Rune iskoristio i dobio taj deo sa 7:3 i ujedno stigao i do izjednačenja u setovima. 

Foto: EPA Images

 

Set odluke oba tenisera su sigurno otvorila, prvo je Rune bio siguran na svom servisu, a potom je i Novak dobio gem sa nulom. Već u sledećem gemu, Đoković je uspešno napao rivala i stigao do brejka, a potom ga i potvrdio za vođstvo od 3:1. Danac, nezadovoljan zbog izgubljenog gema, udario je rukom o reklamu i tom prilikom raskrvario prst, pa je usledila višeminutna pauza dok je dobijao medicinsku pomoć. Ipak, prekid nije poremetio Novaka, koji je nastavio da igra u svom ritmu, čuvao brejk prednosti i rutinski priveo meč kraju. 

Đoković će u borbi za finale igrati sa pobednikom meču u kojem se kasnije sastaju Australijanac Aleks de Minor i Rus Andrej Rubljov.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija