• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

12:12

Ameri ne zaboravljaju kako im je Novak sve sasuo u lice zbog bombardovanja!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Ameri ne zaboravljaju kako im je Novak sve sasuo u lice zbog bombardovanja!

Podeli vest

Novak Đoković se nikada nije libio da kaže ono što misli, pa tako Amerikancima često zna sve u lice da kaže i podseti ih na NATO bombardovanje Srbije 1999. godine.

"NBC 5“ je na društvenim mrežama opet objavio intervju Novaka Đoković koji je 2020. godine dao Grejemu Besingeru. Sprski as je tada bez dlake na jeziku pričao o ratu, o agresiji na Srbiju, ubijanju i uništavanju jedne države. 

- Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to nisam mogao da razumem. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardiranje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma - rekao je tada Novak Đoković.

Bio je naš teniser oštar u izjavama, nije se libio da kaže sve što mu je na srcu.

- To je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i besa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje.

Foto: EPA Images

 

 

Objasnio je Novak kroz šta je sve Srbija prošla u poslednjih 20 godina, ali i da su nas svi problemi i ratovi učinili snažnijima.

- Ljudi u Srbiji su puno propatili u posljednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu više od milion Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da nas to može učiniti jačim. Ja zaista imam poštovanje prema svemu što sam doživeo u životu, jer znam da su me, naročito pomenute stvari, učinile tako otpornim i snažnim, ali istovremeno i zahvalnim za sve što sada imam u životu.

 

 

 

Srpski teniser je i posle osvajanja Ju-Es openu pričao o ratu i odrastanju.

Ovaj sport dao je mnogo meni i mojoj porodici. Došli smo iz teške situacije, devedesete, rat, bilo je teško mojim roditeljima. Hvala im puno na tome. Podržali su me da se bavim ovim jako skupim sportom koji nije tako dostupan svima u mojoj zemlji. Zaljubio sam se, niko u mojoj porodici nije igrao tenis. Bio je čudan izbor, ali su moji roditelji verovali svih ovih godina - rekao je tada prvi teniser sveta.

To nije sve, na Rolan Garosu je podsetio da je Kosovo Srbija! Novak Đoković je sigurno započeo bitku za 23. U prvom kolu je slavio protiv američkog tenisera srpskog porekla Aleksandra Kovačevića (6:3, 6:2, 7:6), a onda na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije" uz poruku "Stop nasilju". Tako je pružio podršku srpskom narodu na Kosmetu, posle torture takozvanih kosovskih vlast

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!
Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!

U Mirijevu, tačnije na uglu ulica Koste Nađa i Rudi Čajeveca, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Nezgoda je izazvala zastoj u saobraćaju, a jedno vozilo je čak udarilo u banderu i zaustavilo se na trotoaru, dok je drugo ostalo na sred raskrsnice.

16.06.2024

23:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija