• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

21.04.2024

21:10

Uzmite mu pasoš i zabranite mu ulazak u Francusku! Nekadašnji košarkaš osuo paljbu po Embidu

Tanjug/AP

NBA

Uzmite mu pasoš i zabranite mu ulazak u Francusku! Nekadašnji košarkaš osuo paljbu po Embidu

Podeli vest

Bivši francuski reprezentativac Frederik Vajs kritikovao je odluku košarkaša Džoela Embida da nastupa za Sjedinjene Američke Države na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, a ne za selekciju Francuske.

Prilično dugo je centar Filadelfije razmišljao za koju reprezentaciju da nastupa, u opticaju je bila Francuska kojoj je tražio pasoš, ili SAD. Rođeni Kamerunac je u jednom trenutku dao obećanje da će igrati za "trikolore", što je on lično obećao i u pismu koje je uputio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu. Ipak, Embid je na kraju izabrao američki "drim tim". Očekivano, ova odluka je naljutila Francuze koji su žestoku udarili po košarkašu Filadelfije i nazvali ga izdajnikom.

Sada je bez dlake na jeziku njegovu odluku prokomentarisao i nekadašnji osvajač olimpijskog srebra Frederik Vajs. Govoreći za poznatu medijsku kuću "RMC" (Radio Monte Karlo) bivši francuski as nije birao reči o Kameruncu.

- Mislim da je taj momak dobar košarkaš onoliko koliko je loš kao čovek. Mrzim ga zbog stvari koje je uradio. Nema nikakvo poštovanje prema Francuskoj i prema svim ljudima koji traže francuski pasoš, a ne dobiju ga. Dobio ga je samo zato što je vrhunski sportista. To je skandalozno, sramotno… Ne zanimaju me izgovori, jer to su njegove reči - a one očigledno ne znače ništa - istakao je Vajs.

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

Da li je bio ozbiljan ili se pak šalio, nekadašnji košarkaš PAOK-a i Unikahe istakao je da Embidu ne bi trebalo dozvoliti ulaz u Francusku.

- Uzeo bih mu pasoš i zabranio mu ulazak u Francusku. Nema za njega Olimpijskih igara. Došao bi na aerodrom sa reprezentacijom SAD, a bi mi mu rekli: "Nemaš pravo da uđeš na ovu teritoriju, idi kući. Ti si Kamerunac, Amerikanac, ali nisi Francuz, idi" - dodao je bivši francuski košarkaš.

Foto: profimedia

Frederik Vajs kritikovao odluku Embida

Podsetio je i da je reprezentacija Francuske u finalu Olimpijskih igara u Tokiju pre tri godine odlično parirala američkom timu, te da je sa igračem Embidovog kalibra, da je prihvatio da igra, mogla da ostvari izuzetan plasman.

- Džoel Embid je izuzetan košarkaš. Bio je MVP NBA lige prošle godine i zato je Francuska odlučila da mu da pasoš prošlog leta, jer bismo s njim dobili na sportskom planu. Ipak, živimo u dobu sportskog biznisa i sada je biranje reprezentacije maltene kao biranje kluba. Ko će mi dati bolju ponudu? Bolje šanse da trijumfujem? Tamo ću otići. Nažalost, to je svuda prihvaćeno - zaključio je Vajs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija