• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

10:06

Kalates napušta Istanbul i dolazi kod Obradovića! Fenerbahče ostao bez finala, ali i pleja!

Starsportphoto

Košarka

Kalates napušta Istanbul i dolazi kod Obradovića! Fenerbahče ostao bez finala, ali i pleja!

Podeli vest

Iskusni organizator igre rešio da prihvati ponudu Monaka i naredne sezone zaigra u Kneževini.

Samo dan nakon što je Fenerbahče eliminsan u polufinalu Evrolige, specijalizvani košarkaški portal "BeBasket", preneo je vest da iz Istanbula odlazi Nik Kalates. Bivši reprezentativac Grčke, kako dodaje isti izvor, neće produžiti ugovor sa turskim velikanom pošto je na njegovu adresu stigla ponuda iz Kneževine. 

Već neko vreme šuška se da je Monako zainteresovan za dovođenje Nika Kalatesa, a ključnu ulogu u čitavo poslu obavio je Saša Obradović. Sprski trener izuzetno ceni kvalitete iskusnog organizatora igre i jedan je od inicijatora da Kneževi započnu pregovore sa Kalatesom oko saradnje za narednu sezonu. 

Iza Nika Kalatesa je turbulentna godine u dresu Fenerbahčea. Prošlog leta Grk je bio na izlaznim vratima turskog giganta, ali je uspeo da preživi rezove Dimitrisa Itudisa. Budući da je grčki stratek u međuvremenu smenjen, a na njegovo mesto doveden Šarunas Jasikevičijus Kalates je u Istanbulu dobio novu šansu. I istoristio je. 

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

 

Od dolaska litvanskog trenera Kalates je postao jedan od bitnijih igrača Fenerbahčea. Sa dve trojke u majstorici četvrtfinalne serije Evrolige presudio je Monako i svoj tim odveo na završni turnir elitnog takmičenja, ali im je tamo na put stao Panatinaikos.

Tokom karijer - Nik Kalates je branio boje Panatinaikosa, Barselone, Lokomotive Kubanj i Memfisa, a šuška se da će u Monaku zarađivati oko 1.400.000 evra po sezoni. Ove godine u Evroligi prosečno beleži 7,2 poena, 4,8 asistencija i 4,2 skoka po meču za nešto više od 23 minuta na terenu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija