• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

06.04.2024

21:10

Dobra vest za Zvezdu i Partizan!? Francuzi ne žele u Evroligu naredne sezone!

Starsportphoto

Košarka

Dobra vest za Zvezdu i Partizan!? Francuzi ne žele u Evroligu naredne sezone!

Podeli vest

Čelnici Burga smatraju da nemaju dovoljno uslova da se nađu u elitnom društvu ukoliko osvoje Evrokup.

Uz mnogo muke košarkaši Burga uspeli su da se plasiraju u finale Evrokupa pošto su nakon tri dramatične utakmice savladali Bešiktaš. Meč u Francuskoj obeležio je Dušan Alimpijević koji je opravdano pobesneo nakon jedne sudijske odluke, a srpski trener morao je u svlačionicu pre nego što se meč završio. 

Burg će se kroz desetak dana za titulu Evrokupa boriti protiv još jednog francuskog tima - Pariza. Pobednik će steći pravo da se naredne sezone takmiči u Evroligi, ali čelnici Burga nisu oduševljeni tim "luksuzom". 

Naime, prvi čovek kluba - Julijan Desbote, rekao je da će čelni ljudi Burga dobro razmisliti ukoliko osvoje Evrokup i plasiraju se u Evroligu. Glavni problem je dvorana budući da grad Burg ima oko 40.000 stanovnika i nema halu koja zadovoljava kriterijume elitnog takmičenja. 

- Teško je bilo šta pričati unapred, ali Evroliga nosi mnogo više opasnosti nego dobrobita iz ovog ugla. Za 10 dana igramo finale i tada ćemo i znati - rekao je Desbote.

Foto: EPAIMAGES

 

Ukoliko Burg osvoji Evrokup, a potom odluči da odustane od takmičenja u Evroligi - Crvena zvezda i Partizan imali bi problem manje naredne sezone. Još uvek nije poznato da li će beogradski večiti biti deo elitnog društva i naredne godine zbog čega bi odluka Burga mogla da bude veoma značajna. 

Ipak, prošle sezone je Gran Kanarija rešila da ne igra Evroligu iako je osvojila Evrkup, a čelnici elitnog takmičenja su poziv uputili drugom španskom klubu - Valensiji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija