• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

21.02.2024

19:23

Evroliga objavila! Bivši igrači Zvezde i Partizana kandidati za MVP nagradu (FOTO)

Starsportphoto

Košarka

Evroliga objavila! Bivši igrači Zvezde i Partizana kandidati za MVP nagradu (FOTO)

Podeli vest

Nekadašnji košarkaši Crvene zvezde i Partizana, Fakundo Kampaco (32) i Matijas Lesor (28), nalaze se u najužem krugu kandidata za MVP nagradu u Evroligi, saopštili su čelnici ovog takmičenja.

Argentinac i Francuz imaju fantastične sezone u dresovima Real Madrida, odnosno Panatinaikosa. Nekadašnji organizator igre Crvene zvezde od starta takmičarske godine beleži izuzetne brojke, pošto u proseku postiže 11,7 poena i 6,5 asistencija, a upravo u dodavanjima je najuspešniji košarkaš na Starom kontinentu. Prosečan indeks korisnosti koji beleži je 16,8.

Foto: Starsportphoto©

Kampaco (levo) na meču protiv Zvezde

 

Sa druge strane, francuski centar koji je prošle sezone nastupao za Partizan ima 13,3 poena u proseku, 6,1 skokova i indeks korisnosti 18,6.

 

Foto: Starsportphoto

Lesor protiv Partizana

 

Međuti, kako sada stvari stoje, njih dvojica nisu glavni kandidati, već je to plejmejker Monaka, Majk Džejms (33). Fantastični Amerikanac praktično je nezaustavljiv ove sezone i kada ima dan, može vrlo lako da prebaci 30 poena po meču.

Njegov trenutni prosek je 19,4 poena, što ga čini najefikasnijim igračem u Evroligi, a uz to ima i najbolji indeks korisnosti, čak 21,6.

 

 

Četvrti kandidat za MVP je krilni centar Virtusa Tornike Toko Šengelija. Gruzijac, koji se letos dovodio u vezu sa prelaskom u Crvenu zvezdu, ima prosek od 14,5 poena, 5,5 skokova i indeks 18,1.

Podsetimo, Kampaco i Lesor su prošle sezone nastupali za Crvenu zvezdu, odnosno Partizan, koji nisu uspeli da ih zadrže. Crveno-beli su sve činili kako bi nagovorili argentinskog mađioničara da ostane barem još jednu godinu na Malom Kalemegdanu, ali on je odlučio da se vrati u Real Madrid.

Slično je bilo i sa Matijasom Lesorom, koji je umesto ostanka u Partizanu izabrao da pojača atinski Panatinaikos, gde mu takođe ide vrlo dobro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija