• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

14.02.2024

06:20

Košarka se seli u Niš! Počinje bitka za 'Žućkovu levicu'!

Starsportphoto

Košarka

Košarka se seli u Niš! Počinje bitka za 'Žućkovu levicu'!

Podeli vest

Kup Radivoja Koraća danas otvaraju dueli gradskih rivala Borac-Čačak 94 (17.00, Arena premijum 2) i Crvena zvezda - FMP (20.00).

Takmičenje koje ne donosi nikakve benefite, niti vize za evropska takmičenja, ali je i te kako prestižno i često je znalo da preokrene sezonu, po 19. put održaće se u Nišu.

Nakon već pomenutih uvodnih utakmica, za sutra je zakazan okršaj Mege i Vojvodine (17.00), odnosno Partizana protiv Hercegovca iz Gajdobre (20.00).

Foto: Starsportphoto

Crvena zvezda brani trofej

Blagi favorit za trofej su crno-beli, koji nisu slavili u Kupu još od doba Andree Trinikijerija i 2020. godine. Kvota na crno-bele je 1,90, dok je na Zvezdu 2,00, a ostalima se ne daju velike šanse.

Crveno-beli su u poslednje tri godine osvajali ovaj trofej, pa najviše ambicije ima i sada. Košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana Dejan Davidovac naglasio je koliko svima znači borba za pehar.

Foto: Starsportphoto

Dejan Davidovac

- Čekaju nas zanimljive utakmice. Tamo je uvek dobra organizacija, volim da igram u Nišu, kao i svi ostali. Daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da probamo da dobijemo. Idemo korak po korak - jasan je Davidovac.

Teško do karata

Samo pola sata nakon što je počela prodaja kompleta za Kup Koraća 5. februara, nije bilo više ulaznica u ponudi na sajtu tickets.rs. Cene kompleta bile su 5.000 za tribine, a za parter od 5.500 do 8.000 dinara. Još nije poznato da li će na dan utakmica biti u ponudi pojedinačne ulaznice.

Kup u Nišu specifičan je i po tome što, kada se sretnu Crvena zvezda i Partizan, što ove godine nije moguće pre finala, navijači oba tima mogu da budu u dvorani "Čair", što u drugim takmičenjima uglavnom nije slučaj.

Zbog toga ima posebnu čar, iako nije svake godine takva atmosfera dala mnogo dobrog, pa košarkaš Partizana, Aleksa Avramović posebno naglašava da se nada sportskoj atmosferi.

Foto: Starsportphoto

Aleksa Avramović

- Čekaju nas fantastične utakmice. Uvek je lepa atmosfera u Nišu tih dana dok traje Kup. Nadam se da će svako profitirati na završnom turniru Kupa, a najviše košarka - jasan je Avramović.

Uoči Kupa Radivoja Koraća često se priča i o tome koga će se treneri "večitih" odreći zbog pravila koje nalaže da u timu mogu da budu najviše četiri stranca. Tako je kormilar Zvezde, Janis Sferopulos, precrtao Majka Tobija, Džavontea Smarta, Fredija Gilespija i Treja Tompkinsa, dok na spisku nije ni Nikola Topić zbog ranije povrede.

Kvote za trofej

Partizan  1,90
Zvezda  2
Mega  17
Borac  20
FMP  70
Vojvodina  120
Čačak 94  200
Hercegovac  500

Međutim, tu je iskusni plejmejker Miloš Teodosić, koji nije igrao na prethodne dve utakmice protiv Žalgirisa i Zadra.

Na drugoj strani, Željko Obradović naložio je da za crno-bele ne budu registrovani Džejlin Smit, Mateuš Ponjitka i Bruna Kabokla. Treba napomenuti da Kevin Panter ima srpsko državljanstvo još iz perioda kada je igrao za Crvenu zvezdu, zbog čega sada ne spada u strance.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija