• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.02.2024

17:17

Nikad veći izazov! Košarkašice Srbije otišle po vizu za Olimpijske igre

Starsportphoto

Košarka

Nikad veći izazov! Košarkašice Srbije otišle po vizu za Olimpijske igre

Podeli vest

Naše devojke danas su otputovale preko Lisabona u brazilski Belem, gde ih očekuje kvalifikacioni turnir za Pariz.

Srpske košarkašice će od 8. do 11. februara igrati protiv domaće selekcije, Nemačke i Australije, a plasman na predstojeće Olimpijske igre izboriće tri prvoplasirane ekipe iz grupe.

Selektorka Marina Maljković računa na 15 igračica, a to su: Ivon Anderson, Minu Đorđević, Katarinu Zec, Mašu Janković, Nevenu Jovanović, Aleksandru Katanić, Ivanu Katanić, Tinu Krajišnik, Nevenu Rosić, Kristinu Topuzović, Sašu Čađo, Jovanu Nogić, Ivanu Racu, Draganu Stanković i Anđelu Dugalić.

- Poslednje od svih učesnika stižemo u Brazil. Još se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine devojke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Odradićemo samo dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila, koji su već mesec dana zajedno i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema - rekla je Marina Maljković, a potom dodala:

- Ovo je nikad izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Ipak, devojke su dovoljno pametne, motivisane i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove.

Foto: Starsportphoto

 

Prvi meč Srbija će odigrati u četvrtak protiv Nemačke (21.00), a potom slede dueli sa Brazilom (subota, 00.00) i Australijom (21.00).

- Sve tri selekcije sa kojima ćemo se boriti za plasman na OI u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jako dobar, visok i atletski sposoban tim, sa dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje poznajemo, tako da nas čeka baš težak zadatak - zaključila je Marina Maljković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija