• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

22:10

Gasol se oprostio od košarke! Poseban govor posvetio Svetislavu Pešiću!

EPAIMAGES

Košarka

Gasol se oprostio od košarke! Poseban govor posvetio Svetislavu Pešiću!

Podeli vest

Legendarni Španac završio karijeru u 39. godini.

Jedan od najboljih evropskih centara u istoriji - Mark Gasol, okončao je svoju igračku karijeru. Slavni Španac rešio je da okači patike o klin u 39. godini života, a svoju odluku objavio je na konferenciji za medije koja je organizovana tim povodom. 

Mark Gasol je poslednje igračke godine proveo u taboru Đirone koju je uspeo da uvede u ACB ligu. Pre toga, nastupao je za Barselonu, Memfis, Toronto i Lejkerse. U dresu reprezentacije Španije osvojio je dva srebra na Olimpijskim igrama, dva puta je bio šampion sveta, a sa Evropskim prvenstava ima dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. 

Tokom svog oproštajnog govora Mark Gasol pomenuo je brojne trenere sa kojima je sarađivao tokom karijere, ali je posebno apostrofirao selektora Srbije - Svetislava Pešića. 

Foto: Starsportphoto

 

- Pešić me je naučio stvarima koje su dan danas temelj mog košarkaškog života - rekao je Mark Gasol. 

Tokom karijere učestovao je na tri "Ol-star" utakmice, jednom je bio izabran u najbolji tim NBA lige, a 2019. godine je u dresu Toronto Reptorsa osvojio prsten. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija