• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

16:07

Obradović i Sferopulos oprezni: Finale je daleko, idemo korak po korak!

Starsportphoto

Košarka

Obradović i Sferopulos oprezni: Finale je daleko, idemo korak po korak!

Podeli vest

Žrebom za Kup Radivoja Koraća određeno je da će potencijalni "večiti derbi" biti moguć tek u finalu. Treneri dva beogradska tima ističu da je bitno pristupiti svakoj utakmici maksimalno ozbiljno kako bi se došlo do borbe za trofej.

Dva najveća favorita za osvajanje našli su se u različitim delovima kostura i imaće po dve prepreke pre eventualnog finala i borbe za trofej.

Branilac "Žućkove levice" je Crvena zvezda i oni će prvu prepreku imati u vidu FMP-a iz Železnika.

Foto: Starsportphoto©

Duel FMP-a i Crvene zvezde u ABA ligi

Ukoliko savladaju "pantere", predstoji im meč sa boljim iz derbija između Borca i Čačka 94. Trener crveno-belih Janis Sferopulos podseća da do toliko iščekivanog finala i potencijalnog derbija ima mnogo da se igra.

Sve misli su usmerene na meč sa FMP-om, idemo korak po korak. Ne razmišljamo o finalu. O Partizanu tek kada dođe vreme. Ima još vremena. Prerano je da pričamo o Kupu, imamo još mnogo da igramo do tada, tako da razmišljamo samo o narednoj utakmici - objasnio je Grk.

Foto: Starsportphoto

Janis Sferopulos

Sa druge strane, Partizan će za prvog rivala imati Hercegovac iz Gajdobre, dok ih u eventualnom polufinalu čeka bolji iz meča Vojvodine i Mege.

Upravo je ekipa iz Sremske Mitrovice prošle godine porazila "parni valjak" i zakazala finae sa Crvenom zvezdom.

Kako se taj scenario ne bi opet dogodio, trener crno-belih Željko Obradović priželjkuje ozbiljan pristup od samog starta.

- Treba prvo proći četvrtfinale, pa ćemo posle toga pričati o svima ostalim protivnicima. Nama je drago da igramo protiv Hercegovca, koji je ranije imao tradiciju, pa neke probleme, a sada su se vratili. Nadam se da će svi koji vole košarku uživati u toj utakmici - rekao je trofejni trener.

Foto: Starsportphoto©

Obradović u razgovoru sa svojim igračima

Popularni Žoc je potom zahvalio gradu Nišu na odličnoj organizaciji i poželeo sjajnu atmosferu u kojoj će najbolji tim slaviti.

- Mnogo toga još mnogo toga da se promeni do početka turnira, treba videti u kom stanju će biti ekipa. Žreb je kao i uvek interesantan. Hvala gradu Nišu, koji će ponovo biti domaćin finala Kupa Radivoja Koraća. Uvek su bili fenomenalni domaćini. Nadamo se da će sve da biti u fer-plej atmosferi i neka pobedi najbolji tim - zaključio je Obradović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija