• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2023

10:10

Muta bez dlake na jeziku: Zgrada KSS golubarnik, a zemlja smo košarke!

Starsportphoto

Košarka

Muta bez dlake na jeziku: Zgrada KSS golubarnik, a zemlja smo košarke!

Podeli vest

Harizmatični stručnjak pričao o stanju u srpskoj košarci i tom prilikom spomenuo i pokojnog Sinišu Mihajlovića

Miroslav Muta Nikolić, proslavljeni košarkaški stručnjak, u razgovoru za Informer poručuje da je oduševljen rezultatom košarkaša Srbije na Mundobasketu u Manili, ali da tek sada predstoji težak period za ovaj sport u našoj zemlji, ako se nešto pod hitno ne promeni!

Foto: Starsportphoto

 

 

Nikolić je, između ostalog, poručio da je Srbiji što pre potreban košarkaški centar nalik na onaj fudbalski u Staroj Pazovi. Osim toga, ističe da je potrebna i bolja infrastruktura, ako želimo da reprezentacija i u budućnosti pravi rezultate poput ovog na Svetskom prvenstvu.

Bivši trener Crvene zvezde i Partizana kaže da je to jedna od prvih stvari koja bi morala da se reši.

- Mi smo zemlja košarke, to smo i dokazali sad na Svetskom prvenstvu, ali nam treba košarkaški centar. A ne da idemo u Staru Pazovu, u "Kuću fudbala" gde se pripremaju fudbaleri. Tamo me je vodio moj pokojni drug Siniša Mihajlović i stvarno je sve svetski, čisto, uredno, moderno... Nama treba i dom košarke. Zašto ga ne bismo podigli, recimo, na Košutnjaku? A ne da idemo u onaj golubarnik, gde nemaš gde da parkiraš kola. Kad to kažem, mislim na prostorije KSS (Košarkaški savez Srbije, prim.aut.) - kaže Nikolić.

Foto: fiba.basketball

 

 

Ističe proslavljeni stručnjak i da je velike stvari za našu košarku uradio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nijedan predsednik države nije dao košarci toliko para kao Vučić. I to treba reći. Ne samo košarci, već i fudbalu i svim ostalim sportovima. Dokaz za to su KK Partizan i KK Zvezda, mnogo je pomogao i jednima i drugima, ne bi bili tu gde jesu da nije pomoći države - dodaje Nikolić.

Foto: Starsportphoto

 

 

O samom finalu Svetskog prvenstva, u kojem je naš tim poražen od Nemačke, Nikolić kaže da ne zamera mnogo košarkašima.

- Što se mene tiče, ja sam prezadovoljan. Odavno sam rekao da ćemo igrati finale i malo ko osim mene je u to verovao. Govorio sam više puta da smo ekipa za medalje, znam te momke i znam kako izgleda kada su gladni medalje. Mnogo je tu igrača koji su dugo bili na klupi u reprezentaciji i sada kada su dobili priliku, sve su činili da je iskoriste. Pešić je odlično vodio ekipu, nije kao ranije menjao tri ili četiri igrača odjednom - kaže Nikolić.

Imao je i analizu igrača pojedinačno.

- Gudurić i Milutinov su ranije bili na margini, sada su glavni igrači i imali su odličan turnir, bez obzira na to finale. Žao mi je što se povredio Dobrić, mislim da je to bio veliki nedostatak. Petrušev je bio dobar, Avramović fenomenalan. Dao je veliki doprinos u finalu i išlo ga je, ali mislim da nije trebalo sve sam na sebe da preuzima. Iako ga je išlo. Bogdan i Milutinov su bili dobro čuvani i pokriveni. Davidovac uvek pogađa slobodna bacanja kad treba, a u nedelju promaši ona dva. Nema veze, pokazali smo zajedništvo i ja sam prezadovoljan srebrom - kaže Nikolić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija