• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2023

19:42

KOSTASU SLUKASU NEDOSTAJE JEDAN POEN! Legendarni GRK nadomak OGROMNOG USPEHA!

AP/Photo

Košarka

KOSTASU SLUKASU NEDOSTAJE JEDAN POEN! Legendarni GRK nadomak OGROMNOG USPEHA!

Podeli vest

Grčkom košarkašu Kostasu Slukasu nedostaje samo jedan poen kako bi se uvrstio među deset najboljih strelaca u istoriji Evrolige.

Plejmejker Olimpijakosa je u pobedi svoje ekipe protiv Fenerbahčea 72:71 ubacio 25 poena uključujući i šut koji je direktno odlučio pobednika.

Slukasu sada nedostaje samo jedan poen kako bi se našao među deset najboljih strelaca Evrolige, a u vrat diše nekadašnjem saigraču Kajlu Hajnsu koji ima 3226 poena.

Prvi na toj prestižnoj listi je još jedan Kostasov saigrač iz Olimipijakosa i reprezentacije Vasilis Spanulis sa ubačenih 4455 koševa.

Foto: AP/Photo

 

Popularni Sluki, iako u poznijim košarkaškim godinama, ima ih 33, je i dalje čovek koji se pita u neizvesnim završnicama iako trener Barcokas u svojim redovima ima i MVP-ja Evrolige Sašu Vezenkova. Tako je upravo trener Jorgos Barcokas odlučio da će u poslednjem napadu meča sa Fenerom loptu u rukama imati upravo 33ogodišnji bek.

Pre nego što je pogodio trojku za pobedu preko Najdžel Hejs-Dejvisa (vidi VIDEO), Slukas je u poslednjem kvartalu utakmice ubacio 22 od ukupno 27 poena njegove ekipe.

Da taj šut nije pogodio pukom srećom siguran je najkorisniji igrač takmičenja Saša Vezenkov.

Neko će reći da je u pitanju sreća, ali gledao sam Kostasa kako svaki dan vežba taj šut - rekao je Bugarin.

Slukas, naviknut na preuzimanje odgovornosti, poziva na očuvanje hladne glave i završetak sledeće utakmice i serije pobedom.

- Ne plašim se da preuzmem odgovornost. Pogađao sam, ali i promašivao bitne šuteve. Mislim da je najvažnije da u petak završimo posao i da ne zavisimo od pojedinca - smatra Kostas.

 

https://youtu.be/AoX0pL8D6Hw

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija