• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

23.05.2024

12:36

Sve je gotovo! FSS u ponedeljak overava Piksijev novi ugovor

Starsportphoto

Fudbal

Sve je gotovo! FSS u ponedeljak overava Piksijev novi ugovor

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić zakazao je danas za ponedeljak u sednicu Izvršnog odbora.

Centralna i maltene jedina tačka zasedanja fudbalska vlade biće overa novog ugovora za selektora Dragana Stojkovića Piksija. Inače, Informer je prvi još 14. marta objavio ekskluzivnu informaciju da su se FSS i Piksi dogovorili da nastave saradnju, a danas je stigla i zvanična i konačna potvrda.

Fudbalski savez Srbije oglasio se danas tim povodom.

"Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Odluka će zvanično biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak 27. maja, odmah nakon sednice Skuptšine FSS u Staroj Pazovi", stoji između ostalog u saopštenju FSS.

 

Foto: printscreen Twitter

 

 

Navodi se da je želja svih u "kući fudbala" da očuvanjem kontinuiteta u stručnom štabu ostvare sve preduslove za što bolje rezultate.

"U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata", saopštio je FSS. 


Šef stručnog štaba "orlova" ostaće na klupi nacionalnog tima još dve godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama uz klazulu da će mu ugovor automatski biti produžen ako se naš tim plasira na završni turnir. Informer je prvi pisao o tome još sredinom marta, iako Stojković pre toga, naročito za vreme novogodišnjih praznika, nije isključivao mogućnost da pronađe inostrani angažman.


Tad je najavljeno da će Stojković u roku od nedelju dana, do prijateljskih utakmica sa Rusijom i Kiprom, parafirati ugovor, ali su slaba izdanja "orlova" na ta dva meča unela nervozu u FSS. Istina je da nijednog trenutka nije bilo govora o tome da se obustavi saradanja s Piksijem, ali jeste provejavalo nezadovoljstvo i pitanje da li bi trebalo preispitati finansijske detalje novog ugovora, bonuse za ostvarene rezultate itd.


Nedeljama su upravo članovi Izvršnog odbora vrdali, tražili razloga i izgovore da ne održe zvaničnu sednicu, iako su sve vreme bilo međusobno u kontaktu, pregovarali, lobirali, razmišljali, ali onda je pre desetak dana stavljena tačka na sve spekulacije i stigla je potvrda da će Piksi ostati na čelu "orlova".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20