• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

22.05.2024

19:59

Kraj u Dablinu: Atalanta demolirala Leverkuzen na krilima Lukmana i osvojila Ligu Evrope! (FOTO/VIDEO)

EPA

Fudbal

Kraj u Dablinu: Atalanta demolirala Leverkuzen na krilima Lukmana i osvojila Ligu Evrope! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Atalante su novi osvajači Lige Evrope! Italijanska ekipa večeras je u Dablinu deklasirala do večeras neporaženi Bajer iz Leverkuzena sa 3:0 (2:0) i osvojila prvi evropski trofej u klupskoj istoriji! Sva tri gola postigao je Ademola Lukman, koji je pogađao u 12, 26. i 76. minutu. Nigerijac je postao prvi fudbaler koji je postigao het trik u finalu Lige Evrope!

Pošteno govoreći, i jedna i druga ekipa apsolutno su zaslužile da se nađu u borbi za trofej. Popularna "boginja" iz Bergama je na putu ka finalu, između ostalog, eliminisala slavni Liverpul, dok Leverkuzen igra istorijsku sezonu u kojoj do večeras nisu imali niti jedan jedini poraz, a odigrali su ukupno 52 utakmice.

 

ATALANTA - B. LEVERKUZEN 3:0 (2:0) (KRAJ)

Strelac: Lukman 12, 26, 76

Grad: Dablin.

Stadion: Aviva.

Kapacitet: 51.700.

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija).

Žuti kartoni: Đimšiti, Skamaka, Zapakosta, Kopmajners (Atalanta), Virc, Tapsoba, Andrih (Leverkuzen)

ATALANTA: Muso - Đimšiti, Hien, Kolašinac (od 46. Skalvini) - Zapakosta (od 83. Hatebur), Ederson, Kopmajners, Ruđeri (od 90. Toloi) - De Ketelare (od 56. De Ketelar), Skamaka (od 83. Ture), Lukman.

Trener: Đanpjero Gasperini.

LEVERKUZEN: Kovarž - Stanišić (od 46. Bonifejs), Tah, Tapsoba - Frimpong (od 81. Tela), Džaka, Palasios (od 69. Andrih), Inkapije - Virc (od 81. Šik), Grimaldo (od 69. Hložek), Adli.

Trener: Ćabi Alonso.

 

UŽIVO

DRUGO POLUVEME

KRAJ! ATALANTA JE OSVAJAČ LIGE EVROPE, POTPUNO ZASLUŽENO!

90+1. minut - VAR je gledao situaciju pred golom Atalante, činilo se da je Skalvini napravio faul nad Hložekom. Ipak, prethodno je Šik bio u ofsajdu.

90. minut - Biće ovo, sasvim izvesno, prvi poraz Bajera ove sezone! Ekipa iz Leverkuzena imala je 51 utakmicu bez poraza, izgubili su u najvažnijem meču!

83. minut - Izgleda da se Leverkuzen predao na ovom meču. Izveo je Ćabi Alonso najbolje igrače Virca, Grimalda i Frimponga. Verovatno da ih odmori za finale Kupa Nemačke protiv Kajzerslauterna.

79. minut - Nov napad italijanskog tima. Ederson šutira, ali pravo u Kovarža.

75. minut - AUUUUUUUU, KAKVA GOLČINA LUKMANA! Niko nikad nije dao tri gola u finalu Lige Evrope, to je uspeo Ademola Lukman! Kakav het-trik i kakav treći gol! Atalanta ide ka trofeju!

 

 

Foto: EPA

 

 

71. minut - Uveo je Alonso Andriha i Hložeka, izašli su Grimaldo i Palasios. Španac ide na sve ili ništa, Atalanta zasad odlično kontroliše meč.

64. minut - Evo situacije pred golom Atalante. Virc je centrirao, golman Muso je reagovao tik ispred Grimalda.

Foto: EPA

 

 

58. minut - Posed lopte je ubedljivo na strani Bajera. Tim iz Nemačke ima lopta u posedu čak 58 odsto vremena, ali to im ne donosi nikakvu prednost na terenu, očigledno. Atalanta vodi 2:0 i dalje.

51. minut - Kakva utakmica! Atalanta kontroliše sve, ali Leverkuzen se već pet puta ove sezone vraćao nakon što je imao dva gola zaostatka. Još ovde ne smemo da otpišemo "farmaceute".

Foto: EPA

 

 

46. minut - Kreće drugo poluvreme u Dablinu, Atalanta nakon prvih 45 minuta vodi 2:0 i potpuno dominira! Čeka se odgovor Bajera. Dve promene na pauzi. Izašao je Kolašinac, ušao je Skalvini, a menjao je i Alonso. Umesto defanzivca Stanišića, ušao je špic Viktor Bonifejs.

Foto: EPA

 

 

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Prvo poluvreme je završeno, Atalanta uništava Leverkuzen u Dablinu! Dva gola Ademole Lukmana, a moglo je još! Leverkuzen je neprepoznatljiv, niko nije ovako razbio "farmaceute" ove sezone! Može li šampion Nemačke u drugom poluvremenu da se vrati u meč?

45. minut - Vrlo mlad pokušaj Džake, nema opasnosti za Atalantu.

43. minut - Nova šansa za Atalantu! Prošao je po desnoj strani Šarl De Ketelar i šutirao, odbranio je Kovarž.

34. minut - Pršte žuti kartoni! Sudija Ištvan Kovač nema milosti, Skamaki je dao zbog grubog faula, a Vircu zbog oštrog protesta.

33. minut - Strašan presing Atalante i to čovek na čoveka! Pitanje je dokad će uspeti u ovom ritmu, izvesno je da će u jednom momentu pasti fizički.

26. minut - GOOOOOOOOOOL! KAKVA GOLČINA LUKMANA! Solo prodor Nigerijca, kroz noge Granitu Džaki, snažan udarac u dalji ugao sa ivice kaznenog prostora! Kakva igračina!

 

 

Foto: EPA

 

 

23. minut - Prvi žuti karton, zaradio ga je Đimšiti nakon starta nad Vircom.

20. minut - Au, kako lepo i tečno igra Atalanta! Lukman za Skamaku, ali iskusni napadač puca preko gola. Nova šansa za ekipu Đanpjera Gasperinija.

19. minut - Krenuo je Leverkuzen malo ofanzivnije i sada je imao šansu Josip Stanišić. Nije baš najbolje šutirao, Muso je zaustavio udarac.

12. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Atalanta, strelac je Lukman! Kako je lako prošao Zapakosta po desnoj strani, vratio loptu na peterac, a tamo je reprezentativac Nigerije Ademola Lukman savladao Kovarža!

 

 

 

Foto: EPA

 

 

7. minut - Evo šanse! Zapravo polušanse. Ruđeri je centrirao, ali Skamaka nije najbolje zahvatio loptu glavom. Gasperini odmahuje rukom, igra se više na polovini Leverkuzena.

5. minut - Velika borba na terenu! De Ketelar iz Atalante agilan je po levoj strani, već dvaput je krenuo u prodor, ali su ga defanzivci Leverkuzena, nakon mnogo muke, zaustavili.

1. minut - Utakmica u Dablinu je počela!

 

PRE MEČA

20.55 - Navijači Atalante došli su u velikom broju u Republiku Irsku, a kako je izgledao njihov korteo na ulicama, možete pogledati u narednom snimku.

 

 

20.47 - Navijači Atalante i Leverkuzena odavno su popunili tribine. Atmosfera u Dablinu je fenomenalna!

Foto: EPA

 

Foto: EPA

 

 

20.20 - Trener Bajera iz Leverkuzena Ćabi Alonso velikim rečima najavio je večerašnji okršaj.

Foto: EPA

Ćabi Alonso

 

- Srećni smo zbog toga što ćemo igrati finale. Dobro smo radili čitave sezone i rezultat toga je da nas očekuju dva finala u razmaku od tri dana. U polufinalu protiv Rome smo pokazali šampionski karakter, pogledao sam moje igrače u oči nakon toga i video da su i dalje gladni uspeha! Imamo šansu da osvojimo sva tri trofeja i moji igrači to zaslužuju - poručio je Alonso u najavi utakmice.

20.15 - Trener Atalante Đanpjero Gasperini kaže da će večerašnje finale biti ogromna šansa za "boginju" da osvoji prvi trofej u klupskoj istoriji.

- Ovo je istorijski trenutak za oba kluba! Za nas sam plasman u finale predstavlja neverovatno dostiguće, ali i predskazanje da to nije kraj puta. Već smo ostvarili istorijski uspeh eliminacijom Sportinga i Liverpula. Posao nije završen i potpuno smo fokusirani na meč sa Leverkuzenom - naglasio je Gasperini u najavi meča.

Foto: EPA

 

 

20.10 - Kladionice su nemilosrdne prema Atalanti prema večerašnji meč! Kvota da će tim iz Bergama osvojiti evropski trofej iznosi čak 4,50, dok je na Leverkuzen 1,90. Sa druge strane, koeficijent na nerešen rezultat nakon 90 minuta iznosi 3,60.

19.55 - Dobrodošli na blog Informera posvećen utakmici finala Lige Evrope u kojoj se sastaju Atalanta i Bajer Leverkuzen. Ovde možete u narednih nekoliko sati pratiti sva dešavanja iz Dablina, kao i tekstualni prenos iz minuta u minut sa utakmice koja privlači ogromnu pažnju evropske i svetske javnosti.

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20