• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

01.05.2024

14:58

Tadić: Prolaz grupe u Nemačkoj bio bi kruna moje karijere sa Srbijom

Starsportphoto

Fudbal

Tadić: Prolaz grupe u Nemačkoj bio bi kruna moje karijere sa Srbijom

Podeli vest

Prolaz grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj bio bi kruna moje reprezentativne karijere, kaže fudbaler Dušan Tadić.

On će sa kapitenskom trakom na ruci predvoditi "orlove" na kontinentalnoj smotri i u grupi će odmeriti snage sa Engleskom, Danskom i Slovenojim. 

- Naravno da bi učešće u nokaut fazi kontinentalnog šampionata predstavljalo krunu moje reprezentativne karijere. Bilo bi stvarno lepo da prođemo grupu i odemo što dalje, imamo sve preduslove za to. Moramo da budemo čvršći i uspešniji u defanzivi, da više komuniciramo na terenu. Učinićemo sve da napravimo dobar rezultat - kaže Tadić za "Žurnal". 

Foto: fss

 

Srbija se nije proslavila u prijateljskim mečevima sa Rusijom i Kiprom, ali Tadić uverava da to nije merilo bilo čega. 

- Ne brinu me rezultati na proverama. Prijateljske utakmice su jedno, a takmičarske nešto sasvim drugo. Imaćemo priliku da se u Nemačkoj pokažemo u najboljem mogućem svetlu - ističe Tadiić.

"Orlovi" su učestvovali na dva prethodna Svetska prvenstva, u Rusiji 2018. godine i u Kataru 2022. godine. Iako nijednom nisu prošli grupu, stekli su ogromno iskustvo.   

- Raspored nam nije preterano bitan, na kraju moramo da igramo sa svakim po jednu utakmicu, tako da nam  je svejedno. Iskustvo sa prethodna dva svetska prvenstva može da nam bude ključno i od velike pomoći - objašnjava kapiten. 

Foto: Starsportphoto

 

Ne želi da precizira do kada će nastupati za državni tim. 

- Super se osećam fizički i psihički. Uvek sam tu za reprezentaciju kad god treba. Sve dok mogu da pomognem biću tu. Bitno je da reprezentacija profitira - kaže igrač Fenerbahčea. 

Pre izvednog vremena predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić rekao je da bi voleo da vrati Tadića u novosadski klub. Krilni napadač ističe da to nije realno. 

- Nije realan povratak u Vojvodinu. Super se osećam i očekujem da igram još nekoliko godina na top nivou. Drago mi je da Novosađani imaju bolje rezultate i da se stvara dobra priča sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem, nadam se da će biti sve jači - zaključio je Tadić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12